Big Next: Priests, The Courtneys

Big Next
28.05.2017
-
20:00

€11 in voorverkoop (€12,5 incl. reservatiekost) / €14 aan de avondkassa
Info over studentenkortingen en UiTPAS 

Punk! Met lak aan alles en fantastische nummers! Priests doet het allemaal zelf, zoals het een punkband betaamt: een eigen platenlabel Sister Polygon Records, waar ook werk van Sneaks en Downtown Boys op verscheen. Een debuutalbum dat jaren kostte eer het helemaal juist zat; hun timing kon niet beter.

Gestoorde liveshows. De rauwe, lo-fi postpunk van de beginjaren evolueerde op Nothing Feels Natural naar meer divers werk, met nu eens donker, dan weer explosief resultaat. Elementen van indiepop, funk en industrial noise slopen binnen, en zelfs een saxofoon, zonder een grammetje passie kwijt te spelen. De plaat wordt bejubeld door Consequence Of SoundRolling StoneSpin en Pitchfork ("There hasn’t been a punk debut this certain and poised since Savages’ Silence Yourself").

The Courtneys heeft een echt 90’s sound. Ze hebben op 17 februari hun nieuwste album The Courtneys II gepubliceerd, met als eerste single Silver Velvet. Deze dames tourden reeds met Tegan and Sara en Mac Demarco, maar vonden het nu hoog tijd voor een Europese Tour die zeker en vast niet te missen is. 

Volg dit concert ook op Facebook.

Priests (US)

Lang vòòr Trump, sinds 2012 meerbepaald, begon Priests met lo-fi postpunk tegen allerlei schenen te schoppen. Op Inauguration Day trad de band op in Washington DC, een paar blokken van de massa, voor een uitverkochte event tegen fascisme. Eén van de meest veelbelovende Amerikaanse punkbands, noemt Rolling Stone de groep.

The Courtneys (CA)

The Courtneys heeft een echt 90’s sound. Courtney Loove haar dromerige gitaar riffs met de baslijnen van Sydney Koke en Jen Twynn Payne haar drums én zangstem zorgen samen voor een speciale mengeling van fuzzy en artisanele grunge. Het eerste self titled album kwam uit in 2013 op een klein, onafhankelijk label: Hockey Dad Records. Sindsdien hebben ze met een aantal onafhankelijke labels samengewerkt, wat resulteerde in een aantal singles en video’s.