Duyster 500: Gravenhurst, Amatorski & Lanterns On The Lake

Duyster 500
20.05.2012
-
18:30

€16 in voorverkoop (exclusief reservatiekost) / €19 aan de avondkassa.
Meer info over cultuurcheques (cjp, Accor en Sodexo), cjp- en ISIC-korting.

Op zondag 20 mei is Duyster, het gereputeerde zondagavondprogramma van Studio Brussel, toe aan zijn 500ste aflevering en dat moet gevierd worden! Die avond is er een extra lange live uitzending in open lucht. Bij een ondergaande zon presenteert Duyster concerten van Gravenhurst, Amatorski en Lanterns On The Lake in de idyllische omgeving van de DOK arena, het groentheater op de site van DOK Gent.

Gravenhurst (UK)

Meer info op www.boomtownfestival.be
Deze artiest speelt zaterdag 21 juli om 22u50 in de Club.

 Dirk Steenhaut in Focus Knack over Gravenhurst, live tijdens Les Nuits Botanique:

Gravenhurst is het pseudoniem van Nick Talbot, een singer-songwriter uit Bristol die, sinds hij in 2004 debuteerde met ‘Flashlight Seasons’, dromerige akoestische (f)luisterliedjes schrijft waarin verraderlijke angeltjes verborgen zitten. Soms schuilen die in de teksten, want onder de ogenschijnlijk lieflijke oppervlakte gaan wel eens sinistere verhalen over seriemoordenaars schuil.

Amatorski

Met zorgvuldig gekozen woorden en bescheiden gefluisterde klanken roept Amatorski een bijzondere sfeer op: muziek waarbij iedereen zijn eigen film maakt. Portishead, Sigur Ros en Radiohead zijn buren.

In 2010 viel Vlaanderen als een blok voor de prachtige retro-single ‘Come Home’ van Amatorski. In Humo’s Rock Rally raakten ze ‘slechts’ tot in de halve finale, maar dat gebeurde niet onopgemerkt: “Amatorski had ons tijdens de preselectie misschien wel het mooiste optreden van deze editie geschonken” - Humo.

Lanterns On The Lake (UK)

Het Britse zestal Lanterns On The Lake is labelgenoot van kleppers als Fleet Foxes, Beach House en Explosions In The Sky. Eind vorig jaar debuteerden ze met Gracious Tide, Take Me Home, een plaat waarop ze zachte stemmen combineren met een interessante mix van electronica, percussie en akoestische instrumenten. Te ontdekken!

DJ Eppo Janssen

Eppo Janssen is gekend als muzieksamensteller van Duyster (Studio Brussel), programmator bij Pukkelpop en zanger-gitarist van het ter ziele gegane Cornflames. Als DJ deelt hij graag zijn liefde voor eclectische muziek dus be warned: expect the unexpected!