Kraantje Pappie, FATA, Jeftuz, Roëndy Rosanjo

25.04.2014
-
19:30

€ 15 in voorverkoop (excl. reservatiekost) / € 18 aan de avondkassa

Info over studentenkorting en betaalcheques

2012 was het jaar waarin Kraantje Pappie in Nederland en België doorbrak met zijn debuutalbum Crane. De hitsingle 'Waar is Kraan?' werd al meer dan 6 miljoen keer bekeken op Youtube en is in Nederland en België op alle muziekzenders in hoge rotatie gedraaid. Vlak daarna bracht hij zijn tweede single uit om na de zomer alweer met een nieuwe plaat te komen: De Semi-bekend EP. Daarvan zijn inmiddels twee singles verschenen: het titelnummer en 'G.O.S.H (Goud Over Shirt Heen)'. Zijn derde album Crane2 kwam begin 2014 uit en telt 15 nummers, met eerste single 'Met Z'n Tweeën'. De nieuwste single 'Feesttent' met Jiggy Djé is het ideale voorbeeld om aan te tonen dat de nieuwe CD boordevol feestmuziek staat, hoewel het nummer niet ieders hoge verwachtingen inlost. Maar geen paniek, want op Crane2 staan er genoeg tracks waardoor je spontaan begint te dansen.
Het beste komt Kraan tot zijn recht in live-shows, waarvan hij er alleen al vorig jaar 187 heeft gedaan. Niet alleen Nederland & België zette hij samen met zijn DJ Nitty Wow en backup MC Fiddox op zijn kop, ook Lloret de Mar en Sunny Beach moesten er aan het geloven, waar hij was voor de Zomertour van Beachmasters. 

Kraantje Pappie brengt talent van Nederlandse bodem mee. FATA bestaat uit Wantigga, Louis Bordeaux en K1 Kerbuschbrengt en samen brengen zij soulvolle hiphop. Klik hier om hun nieuw album te beluisteren op de luisterpaal van 3voor12. Jeftuz en Roëndy Rosanjo (aka Wenki) zullen DJ's van dienst zijn. 

 

Volg dit evenement ook op Facebook!

Roëndy Rosanjo

Roëndy Rosanjo maakte jaren deel uit van het productie/DJ-duo Kawe, voorheen bekend als Kassem & Wenki. Ooit begonnen als pure hiphopformatie, die je kan kennen van de EP Rennen (2010), en later werd onder de naam Kawe de switch gemaakt naar een meer electronisch/dance geluid. Met de release van de eerste Kawe single ‘Wasted’ onderstreepten ze deze nieuwe sound en werden ze uitgenodigd door diverse nationale radiostations.

Jeftuz

Jeftuz is een R&B/hiphop producer uit Groningen. Hij is al enkele jaren bezig met het maken van zijn eigen producties, die variëren van smooth en knap geproduceerde r&b tot aan hiphopbeats, maar de laatste tijd maakt hij ook furore met de remixes die hij maakt van bestaande nummers. Wat heet, deze remixes zijn een regelrechte hit op Soundcloud. Zo werd zijn versie van Justin Bieber’s ‘All That Matters’ alleen al bijna een half miljoen keer gestreamed op Soundcloud. Het gevolg is dat mensen over de hele wereld – waaronder een hoop Amerikanen – nu bekend zijn met de naam Jeftuz.

Naast zijn producties en remixes concentreert Jeftuz zich de laatste tijd ook op het ontwikkelen van zijn eigen dj-sets. In Nederland draaide hij o.a. al in Paradiso tijdens ‘Higher Ground’ en ook de internationale aanvragen stromen langzaam binnen. Een Jeftuz dj-set bestaat uit een mix van bestaande nummers en zijn eigen producties/remixes, waarin hij voornamelijk zijn r&b nummers draait. ”Babymaking music”, zoals hij het zelf omschrijft. Hou de naam Jeftuz dus in de gaten, want het kan zomaar zijn dat hij binnenkort ook met zijn dj-sets de (Neder)landsgrenzen overstijgt.

Kraantje Pappie (NL)

Kraantje Pappie, wonend in en werkend vanuit Groningen, is sinds een aantal jaren hard bezig zichzelf omhoog te takelen naar het hoogste platform van rappend Nederland. Met zijn bekende single 'Waar Is Kraan?' zorgde hij alvast voor een doorbraak tot in Vlaanderen.