Lefto presents Monsters of Rap: Dilated Peoples & Jedi Mind Tricks

Lefto
13.02.2012
-
19:30

€ 25 (excl. reservatiekost) / € 30

Voor meer info over CJP- en ISIC-korting: klik hier.

Lefto brengt altijd schoon volk mee, maar deze keer zijn het echte kleppers! Het wordt een avond voor rasechte hiphoppers, die geen dikke vrienden zijn met Drake-fans en genoeg hebben van de auto-tune geluiden die ons overspoelen.

Dilated Peoples (US)

Het is alweer 7 jaar geleden dat Dilated Peoples' laatste album 20/20 uitkwam (de EP The Release Party buiten beschouwing gelaten), en komt de groep met een nieuwe plaat, Directors of Photography te releasen.

Het trio heeft het de laatste tijd heel druk gehad met hun soloprojecten. Rakaa bracht Crown of Thorns uit, in september 2011 volgde Evidence met zijn Cats & Dogs en Babu was druk bezig aan Duck Season 4. Maar nooit zijn ze de 'Dilated Peoples-feel' verloren. Waarom het dan zolang duurde voor er weer iets nieuws verscheen? “I think we all just wanted to get to the point where we wanted to do a Dilated record and didn’t feel pressure to pay bills or make anyone else happy.”, aldus Evidence.

Jedi Mind Tricks (US)

Al meer dan 15 jaar lang staat de naam Jedi Mind Tricks gelijk aan rauwe underground hiphop. Het collectief bestaat anno 2011 uit de rappers Vinnie Paz en Jus Allah, nadat DJ en producer Stoupe the Enemy of Mankind in september besliste om zijn carrière een andere wending te geven.

Op 25 oktober verscheen hun zevende album Violence Begets Violence, waarop verschillende producers hun beats leenden, o.a. C-Lance, Mr. Green en dubstep- en drum 'n' bass-producer Nero. De scherpe teksten van Vinnie (parental advisory sticker!) zorgen voor een heerlijk controversieel album. Ondanks de afwezigheid van Stoupe, is het toch een volwaardige Jedi Mind Tricks-plaat geworden. Paz zelf verklaart: "We still are, and always will be, making hardcore shit no matter who man’s the boards". Vinnie en Jus laten niet na om in hun gewelddadige lyrics de politiek en wereldproblematiek stevig op de korrel te nemen.

Het is album vol underground classics geworden, dat bewijst dat het duo nog steeds niet bang is om tegen de populaire hip hop-stroom in te gaan. Jedi Mind Tricks jaagt al spuwend en provocerend een kogel door je lijf met zijn giftige woordspel en laat je uitgeput maar absoluut bevredigd achter. En dat is exact wat we van hen verwachten. Als je op zoek bent naar nieuwe 'tricks' van Jedi Mind, dan ben je aan het verkeerde adres. Maar om je met een uppercut te herinneren aan de corruptie van politieke leiders schitteren Jus en Vinnie als geen ander. Wees voorbereid op een aantal stevige moshpits!

 

Jedi Mind Tricks - Target Practice 

Dj Odilon & Dj Eb Kaito

Twee grote namen uit de Frans/Belgische turntablism wereld. DJ Odilon en DJ Eb Kaito hebben een mooie reeks neergelegd en hun palmares zit al redelijk gevuld of wat dacht je van dit:
DJ Odilon: Winner in 2008 van de Skrecz battle in Polen, vice-kampioen van Frankrijk freestyle scratch in 2010 en uiteindelijk wereldkampioen IDA in 2010 met de Fader Penetrators formatie.
DJ Eb Kaito: Kampioen DMC Belgium 2011, IDA kampioen in 2011 met de C.R.S. formatie en vice-wereldkampioen scratch op de WTK Worldwide Scratch Battle in 2011.

Verwacht een korte maar stevige set van deze twee kampioenen in het voorprogramma van de Monsters Of Rap Tour.

Dj Lefto

Aangesloten bij groten zoals Brownswood, !K7, Stones Throw, Jazzy Sport en Appletree Records, Lefto heeft het ganse Oosterse hemisfeer al op zijn grondvesten doen daveren van Londen tot Tokyo en sprong over de Atlantische Oceaan om zichzelf aan San Francisco en Los Angeles voor te stellen. Als dj, producer, radiomaker (huis-dj bij Studio Brussel) én organisator, ruikt deze kat 'dopeness' van mijlen ver. Hij is een eclectische poppenspeler die het publiek in handen heeft, zonder grenzen noch genade.

Fatoosan

Fatoosan is één van de dj's van het Supafly Collective. Deze staat voor 7 creatieve hip hop-minded vrouwen uit Brussel en Gent, die door allerlei activiteiten, o.a. hun wekelijkse radioshow op FM Brussel een vrouwelijke visie verspreiden op het hip hop genre.  

Mikigold

Samen met Fatoosan zijn ze de dj's van het vrouwelijk collectief Supafly. Nadat ze een demo-wedstrijd won kreeg ze de kans om te draaien op het '10daysoff' festival in Gent. Sindsdien bleef ze haar muziek delen met anderen. In haar mixes houdt ze ervan hiphop te mengen met soul, funk, afrobeat,...