Lefto & Red Bull Elektropedia: Dj EZ, Onra, Clap! Clap!, Makaya McCraven & many more

22.04.2017
-
20:30

€18 in voorverkoop (€18,5 incl. reservatiekost) / €21 aan de avondkassa
Info over UitPas met kansentarief en studentenkortingen

Een nieuwe Lefto & Red Bull Elektropedia night, en wat voor één. Samen met Democrazy hosten ze 2 zalen in Kompass, met een top notch line-up!  Met alle genres die je van Lefto kan verwachten: van hip hop en UK garage tot house. Voor de vroege vogels: wie voor 21u komt mag gratis binnen én krijgt de exclusieve avant-premiere te zien van de Belgische episode van In Transit, de canvas-documentaire over Lefto. 

▷▷ LINE-UP:

▷▷ FB-EVENT

DJ EZ (UK)

DJ EZ  wordt dezer dagen wordt hij beschouwd als één van de beste DJ’s ter wereld. Zijn instinctieve dj-sets vol creativiteit en techniciteit leverden hem al tal van prijzen en awards op zoals o.a. ‘Best DJ’ voor DJ Mag’s Best Of British Award 2016. Dankbaar en trots op zijn hele carrière blijft de DJ gefocust en klaar voor wat het volgende hoofdstuk in zijn leven brengt. Dat het nog meer geweldige live sets en feestjes oplevert staat in alle geval vast.

Clap! Clap! (IT)

Clap! Clap! aka Cristiano Crisci is een Italiaans producer en performer en heeft er al een turbulente muziekcarrière op zitten. Hij startte zijn carrière midden jaren ’90 als rapper. Hij ontwikkelde een stevige interesse in elektronische muziek, met A Smile For Timbuctu als resultaat. Daarna vond Crisci dat het tijd werd om het solo te gaan proberen onder de naam Digi G’Alessio.

Onra (FR)

Onra, een Parijzenaar met Vietnamese roots, werd bekend met zijn debuut A Hip-Hop Tribute to Soul Music, dat regelmatig airplay kreeg door Gilles Peterson. Zijn inspiratie haalt hij vooral uit eclectische geluiden, jazz, funk en r&b die hij zodanig combineert dat hij een unieke en verfrissende kijk brengt op hiphop. Zo is zijn album Long Distance, dat uitkwam in 2010, een knap staaltje van 80’s funk.

Dj Lefto

Aangesloten bij groten zoals Brownswood, !K7, Stones Throw, Jazzy Sport en Appletree Records, Lefto heeft het ganse Oosterse hemisfeer al op zijn grondvesten doen daveren van Londen tot Tokyo en sprong over de Atlantische Oceaan om zichzelf aan San Francisco en Los Angeles voor te stellen. Als dj, producer, radiomaker (huis-dj bij Studio Brussel) én organisator, ruikt deze kat 'dopeness' van mijlen ver. Hij is een eclectische poppenspeler die het publiek in handen heeft, zonder grenzen noch genade.

JP Moregun (US)

JP Moregun is het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen rapper Jeremaiah Jae met de beats van PBDY. Sinds kort is hun mixtape, die sprankelt van innovatie, te beluisteren én te downloaden via hun website. De heren werden hier vooral geïnspireerd door Tarantino films en film noir. Ze zijn nu klaar om hun materiaal live te brengen voor het grote publiek op een Europese tour.

Makaya McCraven (US)

Makaya McCraven, omschreven door thewordisbond.com als “not your everyday jazz drummer”, is geboren in Parijs maar later verhuisd naar de Verenigde Staten. Opgevoed door een drummende vader en een zingende moeder en daarboven nog eens mentors zoals saxofonist Archie Shepp en Yusef Lateef zorgde voor een zeer brede muzieksmaak bij de jonge Makaya.

Funk Bast*rd (SG)

Dean is de co-founder van het Singaporees label Darker Than Wax, een helft van het Cosa Nostra duo en ook bekend als Funk Bast*rd. De muzikale variatie in zijn sets ontstaat uit een enorme selectie van genres zoals jazz, soul, funk, boogie, braziliaanse grooves, deep house en hip hop. Het is dan ook geen verrassing dat Funk Bast*rd reeds samen speelde met Kyle Hall, Jamie XX en Lefto (waar hij nu weer het podium mee zal delen).

JuJu Rogers & Bluestaeb (DE)

JuJu Rogers en Bluestaeb zijn reeds bekende namen in het hip hop circuit. Beiden hadden succesvolle albums in 2015 en 2016 en tourden regelmatig de wereld rond. De samenwerking kwam er omdat de twee muzikanten beide sterke ideeën hebben over o.a. vooruitgang, live muziek, formule’s veranderen en nieuwe wegen inslaan.

Blackwave.

De Belgische hiphopscene is met blackwave. weer een nieuw succesverhaal rijker. De groep bestaat uit oprichters Will en Jay, die aangevuld worden met muzikanten Jarno, Bram en David (die staan voor de ‘dot’ in de bandnaam). Eind November 2016 dropte de band een eerste Caravan Session, die weldra gevolgd werd door een tweede. Sinds februari 2017 is ook een debuutsingle een feit; Flow - ft. Caleborate en binnenkort komt ook een eerste EP uit.  Catch the wave.