Mark Stewart, Mosquito

30 jaar Democrazy
14.04.2012
-
19:30

€ 13 (excl. reservatiekost) / € 16
Meer info over cultuurcheques (cjp, Accor of Sodexo), Guidobon, cjp- of ISIC- korting.
Wie een ticket heeft voor 't Hof van Commerce, Kraantje Pappie, Safi & Spreej, krijgt ook toegang tot Mark Stewart.

Geen beter figuur dan Mark Stewart om 30 jaar Democrazy te vieren.
Vanaf eind jaren '70 actief in the Pop Group en samen met zijn band The Maffia op het On-U Sound label van Adrian Sherwood. Scherp, ruw, nonconformistisch en politiek actief: Stewart staat model voor vele generaties muzikanten, van Nine Inch Nails tot LCD Soundsystem.

Op zijn nieuwe plaat vinden we oude bekenden als Bobby Gillespie (Primal Scream), Lee Perry, Richard Hell en Youth.

Beluister hier de track Vanity Kills van het nieuwe album van Mark Stewart 'The Politics of Envy'!

T-shirts van 30 jaar Democrazy zijn te koop op onze concerten, voor de sympathieke som van € 12. Wie er liever thuis één opstuurd krijgt (€ 3 extra), mailt naar marie@democrazy.be, met de vermelding van man S / M / L / XL of vrouw XS / M / L.

Mark Stewart (UK)

De carrière van Mark Stewart is langer dan de 30-jarige geschiedenis van Democrazy: als leadzanger van de legendarische post-punkband The Pop Group, later 1 van de toonaangevende stemmen van Adrian Sherwood’s On-U Sound label en aanvoerder van zijn begeleidingsband the Maffia (gevormd door de kern van het New Yorkse Sugarhill Gang collectief). Zijn scherpe stem, ruwe energie, politiek geladen teksten en bovenal een baanbrekende fusie van dub, hiphop, industrial en electrofunk maken hem tot 1 van de invloedrijkste figuren van de Britse muziekscene. Onder meer LCD Soundsystem, Nine Inch Nails, Trickey, !!! en the Liars lieten zich door hem gretig inspireren. Nick Cave zei ooit: ‘Mark Stewart changed everything’.

Mosquito

Mosquito is een Leuvens duo dat door de jaren een eigen sound ontwikkeld heeft, die het best omschreven kan worden als een kruising tussen Kyuss, Queens of the Stone Age en The God Machine. De release van hun laatste EP The Age of the Image heeft hen duidelijk geen windeieren gelegd. Zo wonnen ze meteen de vi.be-contest voor het Play Festival in de Muziekodroom en belandden ze in de Duitse en Amerikaanse playlists.
Onlangs schreef Festivalblog.be nog het volgende over hen

Deze band geeft met hun nieuwst EP alvast een heel sterke indruk naar de toekomst toe. Hoog tijd voor een doorbraak, laat ons hopen dat die er nu ook komt. Ons hebben ze alvast kunnen overtuigen, nu jullie nog!

Hoogtepunt was het voorprogramma van Megafauna (USA) in Londen, waar de band zeer goed door het Britse publiek onthaald werd. In België en Nederland was/is Mosquito onder meer support voor Radical Slave, Japanese Voyeurs (UK), Premonition 13 (USA), de band van stonerrock-legende Wino Weinrich. In april zal de band daarenboven aantreden op Dunk!Festival.

DJ Slammy vs DJ Godeville

Dj Slammy en dj Godeville nemen het tegen elkaar op: twee bekendheden uit de Gentse concertwereld!