Michael Kiwanuka, Billy Kawende

Dyn-O-Mite Soulsville Revue
02.12.2011
-
20:00

€ 11 (excl. reservatiekost) / € 14 - Voor meer info over cultuurcheques, Guidobon, CJP- of ISIC-korting, klik hier.

Bij Michael Kiwanuka draait alles om zijn stem. Zelf beschrijft hij ze als “hitting straight through to the core”. Zijn muzikale invloeden zijn niet de minste: Jimi Hendrickx, Bob Dylan en Otis Redding. Deze laatste twee inspireerden hem voor zijn eigen 'rootsy, folk-inflected modern soul'.  Met directe, emotionele songs over liefde, verlangen en troost zorgt hij voor een warm lichtpunt in de donkere decemberdagen. 

Michael Kiwanuka (UK)

Michael Kiwanuka weet niet wat hij meemaakt: als piepjonge artiest wordt hij in diverse media als the next big thing aangekondigd. De 23-jarige Britse zwarte singer-soulwriter bracht dit voorjaar zijn eerste single ‘Tell me a tale’ uit. De clip ervan werd geschoten tijdens zijn tournee in Berlijn: helemaal old school met een super 8 gefilmd. Net als de muziek lekker grof, soul en rootsy. Misschien is het nog te vroeg om hem uit te roepen tot de nieuwe Bill Withers. Maar zijn stijl doet inderdaad aan die soulgrootheid denken: een akoestisch geluid en een diepe, betrouwbaar klinkende stem. Kiwanuka begon als sessiegitarist bij jazz-, R&B- en soulopnames. Paul Butler van the Bees ontdekte hem en produceerde zijn eerste ep die werd gereleased op 13 juni 2011. Zijn debuutplaat wordt in het voorjaar van 2012 verwacht. Hier gaan we in de toekomst zeker nog meer van horen!

Tell Me A Tale EP by MichaelKiwanuka

Billy Kawende

De 23-jarige Billie Kawende heeft Congolese roots en is met muziek in de genen geboren. 

Haar idolen waren onder andere Whitney Houston, Brandy en Chaka Khan. Ze kwam in contact met hip hop en R&B door haar broers en zussen, met gospel door de protestantse misvieringen en uiteindelijk stelde de Kunsthumaniora Brussel haar voor aan grote jazzvocalisten zoals Ella Fitzgerald, Billie Holliday, Sarah Vaughan enz. Deze artiesten en nog véél andere blijven haar muziek beïnvloeden.

Met een mix van eigen nummers en covers gaande van Chaka Khan tot Stevie Wonder doet ze de funk, soul en motown herleven.

De combinatie van haar krachtige stem enpodiumpresence maken van elk optreden een speciale ervaring, dit alles zonder haar Afrikaanse roots te verwaarlozen.

Ze werk ook mee aan het project Over Songs Gesproken Samen met Kris en Koen Wauters en Mark Vanhie. Geen gewone jongedame! (Bekijk het interview met tvbrussel)

DJ Ole Sollied

All round non-dj die eens per kwartaal zijn rijk gevulde platenbak (curverboxen!) bovenhaalt. Zweert nog altijd bij ""Rocksteady"" van Aretha Franklin. Must be a Son of a Preacher Man!