Psych over 9000

19:00

€12 in voorverkoop (€13,5 incl. reservatiekost)
Info over studentenkortingen en UiTPAS 

Dit wordt de eerste editie van Psych over 9000, een nieuw festival in Gent. Tien bands uit binnen- en buitenland spelen in de Gentse binnenstad op vier clubpodia: Charlatan, Trefpunt, Afsnis en Café Video. Eén ticket geeft toegang tot de vier locaties. Het festival focust op psych oftewel psychedelische muziek in de breedste betekenis van het woord. In de komende dagen en weken worden de eerste namen bekend gemaakt!

Psych over 9000 is een samenwerking tussen Purple Panda, Democrazy, Cafe Video, Afsnis, Trefpunt en Charlatan.

Volg dit festival ook op Facebook.

Föllakzoid (CL)

Het lijkt wel een aflevering van de X-Files over inca's die hun buitenaardse vriendjes willen contacteren, maar zo begon het voor Föllakzoid wel ongeveer. Drie Chileense vrienden besloten zeven jaar geleden om een uit de hand gelopen hallucinerende ervaring muzikaal verder uit te werken, op zoek naar een hogere en grotere bewustzijn.

The Cosmic Dead (UK)

Actief sinds begin 2010 en afkomstig uit Glasgow (Schotland), dat is The Cosmic Dead. Een kwartet dat voornamelijk experimentele en psychedelische ‘space rock’ maakt. Ondertussen hebben ze al een indrukwekkende discografie samengesteld: enkele splits met o.a. Mugstar en Guardian Alien, een aantal compilaties en vijf albums, waaronder hun laatste album Rainbowhead.

Ron Gallo (US)

Ron Gallo speelde 8 jaar lang bij Toy Soldiers, een band dat hij naar eigen zeggen beschouwde als zijn ‘musical training wheels’ en waar hij ten volle kon experimenteren. In 2014 koos Gallo om het solo te gaan proberen. Hij richtte nog in datzelfde jaar zijn eigen label American Diamond Recordings op, waar niet veel later ook zijn eerste album RONNY op verscheen.

Mountain Bike

Mountain Bike werd in 2012 opgericht door ervaren muzikanten met verschillende achtergronden. Ze versmelten popsongs met de kracht en energie van garagerock, en proberen zich ver weg te houden van alle clichés die daarmee gepaard zouden kunnen gaan.

Tubelight

Tubelight is een psychedelische shoegaze band uit Diest. Met frontman Lee Swinnen op kop, mixt de vierkoppige band de sound van 60’s bands zoals the Velvet Underground met 90's-shoegaze en -noise. De band nam in 2012 deel aan Humo’s Rock Rally, waar ze de finale haalden.