Psych over 9000

19:00

€12 in voorverkoop (€13,5 incl. reservatiekost)
Info over studentenkortingen en UiTPAS 

Dit wordt de eerste editie van Psych over 9000, een nieuw festival in Gent. Tien bands uit binnen- en buitenland spelen in de Gentse binnenstad op vier clubpodia: Charlatan, Trefpunt, Afsnis en Café Video. Eén ticket geeft toegang tot de vier locaties. Het festival focust op psych oftewel psychedelische muziek in de breedste betekenis van het woord.

Psych over 9000 is een samenwerking tussen Purple Panda, Democrazy, Cafe Video, Afsnis, Trefpunt en Charlatan.

Volg dit festival ook op Facebook.

Föllakzoid (CL)

Het lijkt wel een aflevering van de X-Files over inca's die hun buitenaardse vriendjes willen contacteren, maar zo begon het voor Föllakzoid wel ongeveer. Drie Chileense vrienden besloten zeven jaar geleden om een uit de hand gelopen hallucinerende ervaring muzikaal verder uit te werken, op zoek naar een hogere en grotere bewustzijn.

The Cosmic Dead (UK)

Actief sinds begin 2010 en afkomstig uit Glasgow (Schotland), dat is The Cosmic Dead. Een kwartet dat voornamelijk experimentele en psychedelische ‘space rock’ maakt. Ondertussen hebben ze al een indrukwekkende discografie samengesteld: enkele splits met o.a. Mugstar en Guardian Alien, een aantal compilaties en vijf albums, waaronder hun laatste album Rainbowhead.

The Coathangers (US)

Julia Kugel, Meredith Franco en Stephanie Luke begonnen The Coathangers als prille twintigers, puur voor het plezier. Tien jaar later staan ze nog steeds op het podium. Over de jaren is hun sound niet zo veel gewijzigd. De Coathangers staan garant voor garage rock met sterke female vocals. Nosebleed Weekend is reeds het vijfde album van deze band uit Atlanta. Hiervoor gingen ze naar de Valentine Recording Studios in California, waar ze samenwerkten met Nic Jodoin.

Ron Gallo (US)

Ron Gallo speelde 8 jaar lang bij Toy Soldiers, een band dat hij naar eigen zeggen beschouwde als zijn ‘musical training wheels’ en waar hij ten volle kon experimenteren. In 2014 koos Gallo om het solo te gaan proberen. Hij richtte nog in datzelfde jaar zijn eigen label American Diamond Recordings op, waar niet veel later ook zijn eerste album RONNY op verscheen.

The Shivas (US)

The Shivas zijn een Rock’n’Roll band uit Oregan, US. Met meer dan vijf full albums onder hun riem mag het drietal gezien worden als een vaste waarde binnen de globale psych scene. Labels als Burger Records, K-Records en Gnar Tapes brachten al muziek uit!

Bear Bones, Lay Low

Bear Bones, Lay Low of Ernesto Gonzales bracht al enkele albums uit die hij zelf bijéén schreef op zijn kamer. Hij vond onderdak bij het Gentse kraak-label en werkte samen met de Gentse geluidskunstenaar Mathieu Serruys . Daarnaast bracht hij enkele losse releases uit bij Kerm, een label uit Gentbrugge dat onafhankelijke artiesten uitbrengt op tape.

Radar Men From The Moon (NL)

Deze Nederlandse formatie brengt een mix van shoegaze, krautrock en neo-psych en mocht dit al over heel Europa laten horen. Na de release van het debuut album ‘Echo Forever’ op Fuzz Club Records was het viertal te zien vooraanstaande psych fests als Roadburn, Eindhoven Psych Lab, Freak Valley en Desertfest.

Mountain Bike

Mountain Bike werd in 2012 opgericht door ervaren muzikanten met verschillende achtergronden. Ze versmelten popsongs met de kracht en energie van garagerock, en proberen zich ver weg te houden van alle clichés die daarmee gepaard zouden kunnen gaan.

Tubelight

Tubelight is een psychedelische shoegaze band uit Diest. Met frontman Lee Swinnen op kop, mixt de vierkoppige band de sound van 60’s bands zoals the Velvet Underground met 90's-shoegaze en -noise. De band nam in 2012 deel aan Humo’s Rock Rally, waar ze de finale haalden.