't Hof van Commerce, Kraantje Pappie, Safi & Spreej

30 jaar Democrazy
14.04.2012
-
19:30

€16 (excl reservatiekost) / €19
Voor meer info over CJP- en ISIC-korting: klik hier.

Met een ticket voor dit concert, mag je ook naar de 3 andere Democrazy-concerten die avond: Mark Stewart, Square met Logistics & Cyantific en Merdan Taplak (live)!

'Shit, weerol nen hit'. Het West Vlaams hiphopcollectief is herrezen en staat klaar met een hele reeks beats en woorden waar google zelfs nog nooit van heeft gehoord! Hollands nieuwste snoepje Kraantje Pappie én de Vlaamse hiphoprevelatie Safi & Spreej warmen het publiek op.
Het optreden van 't Hof van Commerce op 21 maart in de AB was alvast uitverkocht.Voorbije vrijdag streden Triggerfinger en De Jeugd Van Tegenwoordig tegen mekaar in de Redbull Soundclash in een uitverkochte Lotto Arena. Het bleef spannend tot op het einde maar Triggerfinger haalde uiteindelijk toch de overwinning binnen met behulp van hun ‘geheime wapen’ Kraantje Pappie. Voor de afwezigen, herbeleef hier de Redbull Soundclash!

Ook in Nederland loopt het goed voor Kraantje Pappie. Drie 3FM-Awards nominaties sleept hij in de wacht: Beste Hip Hop, Beste Nieuwkomer en Beste Single. Klik hier om onze sympathieke noorderbuur een handje te helpen.

Krijg je er niet genoeg van? Klink dan hier voor de videoclip - ondertussen 2,600,000 views!

T-shirts van 30 jaar Democrazy zijn te koop op onze concerten, voor de sympathieke som van € 12. Wie er liever thuis één opstuurd krijgt (€ 3 extra), mailt naar marie@democrazy.be, met de vermelding van man S / M / L / XL of vrouw XS / M / L.

't Hof van Commerce

Meer info op www.boomtownfestival.be
Deze artiest speelt dinsdag 17 juli om 19u30 in de Zaal.

De mannen van het 't Hof van Commerce zijn niet meer of niet minder dan de Vlaamse Beastie Boys, en mocht het West-Vlaams een wereldtaal zijn – nee, dat is het tot nader order niet – dan zouden Serge Buyse, Flip Kowlier, King DJ 4T4 ondertussen ook even groot zijn. Voilà, het is eruit.

Kraantje Pappie (NL)

Kraantje Pappie, wonend in en werkend vanuit Groningen, is sinds een aantal jaren hard bezig zichzelf omhoog te takelen naar het hoogste platform van rappend Nederland. Met zijn bekende single 'Waar Is Kraan?' zorgde hij alvast voor een doorbraak tot in Vlaanderen.

Safi & Spreej

Hun samenwerking begon puur als side project en het was eigenlijk nooit hun bedoeling geweest om ene duo te vormen, maar het klikte tussen de Mechelse Safi en de Genste Spreej en hun samenwerking bleek vruchten af te werpen.

Het begon met de single ‘Herinner Mij’, eerste single uit hun debuutalbum Ter Plaatse, Rust. Die single kwam ongeveer een jaar geleden uit, temidden de hetze rond 'Belgische hiphop als zwakke broertje van de Hollandse'.

Zonder veel poespas bewees het Mechels-Gents MC-duo dat goeie Nederlandstalige hiphop niet langer enkel van bij onze noorderburen komt: de single had op een maand tijd 45.000 Youtube-views (intussen zijn dat er een goeie 200.000!). Tweede single, 'Vandaag' (111.000 views) werd verkozen tot 'Beste Video' (Vlaamse Rap Awards). 't Is hoog tijd voor Fase 2

TimeBomB dj's

Desq & Uinxxx zijn leden van de beruchte DeHaeL crew, en schuimen de laatste twee decennia muziekmarkten af op zoek naar deuntjes. Sinds 1999 leveren ze wekelijks hun TimeBomb-show af, op Urgent.fm (105.3 fm), samen met Funkmaster Frits.

Verwacht je aan een mix van de hipste tunes, klassiekers, exclusives en homemade heavy hitters.

Rock Bujumbura

Rock Bujumbura helpt jongeren hun droom waar te maken: het opstarten van een eigen muziekgroep. Om dit mogelijk te maken slaan jongeren in België en Burundi de handen in elkaar.

Om de jonge, al dan niet beginnende, muzikant te ondersteunen richt Rock Bujumbura repetitieruimtes op in Burundi en Oost-Congo. Hiervoor zoekt Rock Bujumbura steun bij de Belgische bevolking. Via verschillende kanalen zamelt Rock Bujumbura tweedehands muziekinstrumenten in. Onder andere muzikanten, concertzalen en muziekbedrijven schenken instrumenten en toebehoren aan het project. Dit gaat van elektrische gitaren, drums en versterkers tot PA, belichting en podiumboxen.

De ingezamelde muziekinstrumenten worden in technische scholen nagekeken op defecten en waar mogelijk gerepareerd door leerlingen mechanica, elektronica en houtbewerking. Door deze studenten nauw bij het project te betrekken creëert Rock Bujumbura een band tussen jongeren in het Noorden en het Zuiden. 

De goed werkende gitaren, versterkers, drums, etc. worden met steun van Wereldmissiehulp naar Centraal-Afrika gestuurd. Rock Bujumbura ontleent de instrumenten kosteloos aan enkele lokale verenigingen waarmee ze een partnerschap aangaan. Deze organisaties richten onder andere repetitieruimtes op en openen hun deuren voor jonge muziekliefhebbers.

Voor meer info over de huidige stand van zaken van het project Rock Bujumbura, klik hier.

 

Iedereen kan Rock Bujumbura dus helpen bij de uitbouw van repetitieruimtes in Centraal-Afrika. Voor meer info over welke muziekinstrumenten Rock Bujumbura zoekt, of wat je kan doen als particulier of muzikant, klik hier.
In de lijst vind je terug in welke instrumenten Rock Bujumbura voornamelijk geïnteresseerd is. Heb je een instrument dat je aan Rock Bujumbura wil schenken? Kom dan zeker langs!