Wallace Vanborn

Dat de mannen van Wallace Vanborn over een gezonde dosis guts beschikken, is al lang geen geheim meer. Voor hun eerste plaat lieten ze drievoudig Grammy-winnaar David Bottrill (zie o.a. Tool, Coheed and Cambria, Muse,...) even overvliegen naar de metropool Mechelen om hun plaat te producen. Het resultaat daarvan was 'Lions, Liars, Guns & God' dat in 2012 uitkwam en een stonerknoert van jewelste is. Echter voor elke fan wat wils, want ondanks hun stevige stonerkarakter wisten ze zelfs een dansbaar kantje aan hun muziek te geven.

Ondertussen heeft de band ook een grote livereputatie opegbouwd - het feit dat ze wel eens 'pletwallace' genoemd worden zegt wellicht genoeg. Hun reputatie kon de afgelopen jaren aanschouwd worden op de Grote Festivals, zoals Pukkelpop, Dour, Sziget, Eurosonic enzovoorts.


Pletwallace blijft bezig en brengt in het najaar van 2014 zijn derde album uit, 'The Orb We Absorb', dat in Californië opgenomen werd met Chris Goss. Dat deze man, die ook al met Kyuss en Queens of the Stone Age samenwerkte, 'Godfather of Desert Rock' genoemd wordt is geen toeval. Zelf omschrijft het Gents trio hun nieuwste plaat als 'die met het smerigste geluid tot nu toe'. U weze gewaarschuwd voor enige vuilmakerij bij live-optredens! Je kan alvast hun eerste single uit het nieuwe album beluisteren op Soundcloud