Yuko

Op Yuko's eerste plaat, For Times When Ears Are Sore (2008), paste de band in de grote Belgische Duyster-familie. Het Belgische broertje van Bon Iver en Nick Drake. Dit debuut van het kwartet rond zanger/gitarist/songschrijver Kristof Deneijs werd fél gesmaakt door de Belgische pers: “kinderlijke onschuld: naïef maar niet onnozel, charmant maar niet banaal" (Humo)."Dit is een album vol betoverend mooie weemoed" (OOR).

Op de tweede plaat, As If We Were Dancing (2011), perfectioneert Yuko zich: mooie, dromerige melodieën worden gekoppeld aan dansbare ritmes. "’t Is een dansplaat geworden… op je kamer natuurlijk." Melancholisch en catchy. Soms Duyster, soms filmmuziek. Vreemde combinatie? Check single 'Dolly Parton' hieronder!

Ondertussen is er een derde plaat uit, Long Sleeves Cause Accidents (2014), vol onvoorspelbare pop tunes met barokke invloeden. Die klassieke invloed is verweven in de structuren en melodieën van de songs, wat het moeilijk maakt om een label op de band te plakken maar who cares? De nieuwe sound zal ook wel aan de nieuwe bezetting van de band liggen: drumster Karen Willems (Zita Swoon Group, Inwolves) blijft lid en verder hebben Jasper Maekelberg (Faces on TV, werkte samen met o.a. Jef Neve en Mintzkov) en Thomas Mortier (Ministers van de Noordzee) zich aangesloten bij Yuko. De sopraan Deborah Cachet voegt enkele indrukwekkende guest vocals toe aan een paar tracks.