Lefto presents Worldwide Family: Kid Koala, Jamie Woon, Kode9 vs The Spaceape, TOKiMONSTA, Ghostpoet, ...

Lefto
11.03.2011
-
21:00

€ 15 / 20 (excl. reservatiekosten)

Cultuurcheques zijn geldig voor dit concert, wissel ze in aan de ticketbalie van Vooruit. Met een cjp-kaart krijg je wel €3 korting, op vertoon van een in voorverkoop gekocht ticket.

DJ, producer en promotor Lefto doet zijn eclectische smaak opnieuw alle eer aan. Begin januari kwam op het Brownswood-label van Gilles Peterson de compilatie Worldwide Family vol.1 uit, waarop Lefto moeiteloos laveert tussen hiphop, funk, broken beats, dubstep, klassieke reggae en bossa nova. Naar aanleiding daarvan brengt Lefto op deze avond zijn wereldwijde familie samen in Vooruit. 

Een recensie van de compilatie vind je op Statemagazine.nl en op daMusic.be; een interview met Lefto vindt je eveneens op daMusic. Grems ontwierp de affiche.

Voor iedereen die nog wat wil nagenieten maakte Lefto een filmpje van de avond.

Concertzaal:
21:00-22:00 FRANK ALFIER
22:00-22:50 JAMIE WOON
22:50-23:30 FRANK ALFIER
23:30-00:20 GHOSTPOET
00:20-01:00 LEFTO
01:00-02:00 KID KOALA
02:00-02:30 ALEX PATCHWORK
02:00-02:30 LC KODE9
02:30-03:30 KODE9
03:30-06:00 PATCHWORK x ALFIER 

Balzaal:
21:30-22:00 ALEX PATCHWORK
22:00-22:45 74 MILES AWAY
22:45-23:00 LEFTO
23:00-23:45 FATIMA GREMS LEFTO
23:45-00:00 ALEX PATCHWORK
00:00-01:00 TOKIMONSTA
01:00-01:15 ALEX PATCHWORK
01:15-02:15 EXILE
02:15-04:00 SIMBAD x LEFTO

 

lefto.be

stubru.be/lefto

mixcloud.com/leftooo

gillespetersonworldwide.com

 

Jamie Woon (UK)

De Britse producer Jamie Woon, nummer 4 in BBC's 'Sounds of 2011 poll', gooide hoge ogen met de EP Wayfaring Stranger en single 'Night Air'. Hij groeide op in New Malden, een buitenwijk van Londen. Toen hij 15 was, begon hij gitaar te spelen en werd hij geïnspireerd door Britpop gitaarbands. Later studeerd hij muziek aan de BRIT School. 

Zijn soul rust de ene keer op samples, de andere keer op een simpele gitaartrack. 'Groove-based vocal-led music', zegt hij zelf.

Kode 9 vs The Spaceape (live) (UK)

Veel valt over deze man niet te zeggen tenzij je de laatste 5 jaar onder een steen hebt geleefd. Kode9 is de man achter Hyperdub, het label dat ons o.a. Burial en Darkstar leerde kennen en hij stond mee aan de wieg van de dubstep-explosie van 2006, samen met Skream en Benga.

TOKiMONSTA (US)

Deze Zuid-Koreaanse dame uit Los Angeles brengt ons fijne instrumentale samplebased hiphop en elektronica. Gebruik makend van haar achtergrond in klassieke piano, creëert ze soundscapes door er live instrumenten, percussie en dusty vinyl in te verwerken. Het platenlabel Brainfeeder van Flying Lotus heeft deze zelfverklaarde beat baker onder haar vleugels. Door de creatie van beats is ze in staat om vintage sounds te mixen met progressieve stijlen en om te zetten in iets unieks.

Dj Exile (live) (US)

Al vroeg aan hiphop blootgesteld, leerde Exile als 18-jarige de 16-jarige Aloe Blacc kennen. Met een rudimentaire sampler en een eenvoudig opnameapparaat met 4 sporen vormden ze Emanon en maakten ze hun eigen albums.
Exile maakte daarna kennis met rapper Blu, en samen werkten ze aan zijn soloproject Dirty Science, met daarop samenwerkingen met Slum Village, MED en Ghostface Killa. Blu en Exile zorgden voor het hoog geprezen Below The Heavens.
Na het produceren van nummers voor artiesten als Mobb Deep, Jurassic 5, Akon en Snoop Dogg zet Exile zijn wondercarrière verder met zijn allereerste instrumentale album Radio: een losgeslagen achtbaan, van begin tot einde. Verdere projecten komen eraan.
Spits uw oren, het beste van Exile moet nog komen.

Fatima (live) (Eglo) (UK)

Sinds ze in 2006 van Stockholm naar Londen verhuisde, groeide Fatima uit tot een vaste waarde in verschillende Britse toonaangevende radioprogramma’s, waaronder dat van Gilles Peterson op BBC Radio 1. Dubstep en soul, jazz en orkestrale muziek, deze 24-jarige dame heeft het stuk voor stuk in zich. Ze liet haar gouden stem al horen op nummers van Dorian Concept, Floating Points, Shafiq Husayn, Ras_G Onra, TettoryBad en Funkineven.
In samenwerking met die laatste bracht ze in maart 2010 de EP Mindtravelin uit, 4 nummers lang met verder nog samenwerkingen met Dam Funk en VeeBeeO. De EP is een eclectische reis vol verfrissende hiphop met typisch Londense invloeden in alle mogelijke maten en vormen. In 2009 kreeg ze een plaatsje op Eglo records.

Alex Patchwork (Brownswood) (UK)

Label, A&R coördinator en DJ voor Brownswood Recordings & Gilles Peterson. Curator van Brownswood Bubblers 4, 5 & Brownswood electr*c featuring devonwho, Pearson Sound, George Fitzgerald, Rockwell & Mount Kimbie. DJ, producer & remixer.

Gratis download Cash and carry me home (Alex Patchwork Remix). 

Franck Alfier (Worldwide Festival) (UK)

Afkomstig uit Frankrijk, woont Franck Alfier al 14 jaar in Londen waar hij sinds toen betrokken is bij de muziekindustrie.

Hij is één van de organisatoren van het erg succesvolle Gilles Petersons Worldwide Festival en kijkt daarvoor altijd uit naar de laatste muziektrends en opkomende talenten. 

Grems (Brownswood) (FR)

De in Londen gevestigde Grems is een jonge Franse schrijver, straatartiest, grafisch designer, rapper, DJ en maker van één van de meest unieke left-field nu-rap en electro. Zijn werk siert horloges, schoenen en elk ander mogelijk object. Hij maakte naam door kunst weg te halen uit galerieën en als street artist zijn kunst naar de mensen toe te brengen. Grems transformeert muren, panelen van vrachtwagens, metro's, kledij en alles wat hij kan vinden in goed zichtbare en bereikbare publieke kunstwerken. 

Simbad (FR)

Jong wonderkind van goede muziek, dj en producer. Simbad heeft reeds drie albums en meer dan 200 producties en remixes (bij verschillende prestigieuze labels zoals Raw Fusion, Defected, Freerange, Brownswood) op zijn naam staan. Dit maakt hem tot één van de meest gevraagde 'beatmakers' binnen de hedendaagse electronische scéne.

Dj Lefto

Aangesloten bij groten zoals Brownswood, !K7, Stones Throw, Jazzy Sport en Appletree Records, Lefto heeft het ganse Oosterse hemisfeer al op zijn grondvesten doen daveren van Londen tot Tokyo en sprong over de Atlantische Oceaan om zichzelf aan San Francisco en Los Angeles voor te stellen. Als dj, producer, radiomaker (huis-dj bij Studio Brussel) én organisator, ruikt deze kat 'dopeness' van mijlen ver. Hij is een eclectische poppenspeler die het publiek in handen heeft, zonder grenzen noch genade.

74 Miles Away (live)

74 Miles Away is een samenwerking tussen de Belgische jazzpianist/componist Pierre Anckaert en de producers Monkey Robot (vroeger bekend als Infinitskills), samengesteld door LBR stichter Julius Mourlon. 

Pierre Anckaert componeerde vier electric jazz nummers met zijn trio, waarna Monkey Robot featuring AHU, Carina Andersson en Miles Bonny deze nummers radicaal herwerkte. 

74 Miles Away neemt je mee op een trip van Bob James en Herbie Hancock tot de future beat en soul sound van vandaag!