DOK

DOK is een tijdelijke invulling van een zone waar in de toekomst een nieuwe Gentse woonbuurt zal ontstaan. Meer info over het stadsvernieuwingsproject Oude Dokken vindt u op www.oudedokken.be.

DOK ligt op fiets- en wandelafstand van het Gentse stadscentrum en is ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer. Hier vind je alle info, ook de openingsuren van DOK.

Te voet / met de fiets:

Vanaf Station Gent-Dampoort: neem de Koopvaardijlaan, en houd na 800 meter links aan. Vlak voorbij de hoge rij bomen aldaar is de ingang van DOK (poort 1).

Vanuit het centrum van Gent kan je ook over de Bataviabrug stappen / fietsen.

Openbaar vervoer:

  • Bus 6 van De Lijn stopt vlak bij poort 1, aan de DOKkantine. Op- en afstappen kan je aan de halte ‘Koopvaardijlaan’. De bussen rijden van maandag tot zondag tot 23u met een max tussenpauze van 30 min. 
  • Aan de overkant van het Handelsdok stopt bus 5, aan de halte ‘Dok Noord’ in de Doornzelestraat. Via de Bataviabrug kan je DOK bereiken. De bussen rijden van maandag tot zondag tot 23u met een max tussenpauze van 20 min. 
  • Met de trein is DOK het makkelijkst bereikbaar vanuit station Gent-Dampoort, dat ligt op 5 minuten wandelafstand van DOK. Hier kan je je treinreis online plannen. 
     

Koopvaardijlaan 13+
Gent 9000
Javascript is required to view this map.