Simone Felice

Een hersenbloeding op zijn twaalfde en een openhartoperatie in 2010 zijn eye openers als het op de ondraaglijke lichtheid van het bestaan aankomt. In de jaren die volgden werd Felice vader, schreef hij de uitstekende roman 'Black Jesus' en bracht hij zijn titelloos solodebuut uit (2012). Gastmuzikanten daarop waren zijn broers, maar ook leden van Mumford & Sons en een kinderkoor. De plaat sluit aan bij de singer-songwritermuziek uit de jaren 70, en bevat -rarara- voornamelijk duistere tracks: nu eens onheilspellend en heftig dan weer intiem of hoopvol.

Het brein achter The Felice Brothers en The Duke & The King heeft in maart 2014 zijn tweede soloplaat uitgebracht, Strangers!De duisternis maakt stilaan plaats voor wat licht. Samen met zijn piano en gitaar vertelt Felice een verhaal, een verhaal waarbij af en toe plaats is voor een streepje optimisme. Luister naar wat Simone Felice zelf over zijn nieuwe plaat te zeggen heeft.

 

Coproducer is David Baron, en gastmuzikanten zijn deze keer The Felice Brothers, Leah Siegel, and Wesley Schultz & Jeremiah Fraites of The Lumineers.

De pers over 'Simone Felice' (2012)

His gospel-tinged solo debut withstands most Levon Helm comparisons you may care to throw its way. Mojo ****

The former drummer, writer and vocalist of folk/Americana band the Felice Brothers, has produced a strikingly beautiful album that will appeal to followers of the current, slightly twee English folk revival – Mumford & Sons guest on the album – and the more dusty, gritty and panoramic style of Americana. Pop Matters ****

Felice is afkomstig uit de Catskill Mountains in Upstate New York, niet ver van Woodstock waar Bob Dylan & The Band enkele onverwoestbare langspelers opnamen. Hun organische folkrock-aanpak heeft in het werk van Simone Felice duidelijk sporen achtergelaten, al beschikt de man over een Eigen Stem en is hij getalenteerd genoeg om op zijn eigen merites te worden beoordeeld. Cobra