40Y DEMOCRAZY - We bezetten de stad
31.10 - 10.11 –––  + 30 concerten op 10 locaties in Gent 

In 2021 bestaat muziekclub Democrazy 40 jaar. Om dat te vieren, bezetten we onze geliefde stad 11 dagen lang met meer dan 30 concerten op 10 verschillende locaties. Een heus stadsfestival op onze favoriete locaties.

Al 4 decennia lang reist Democrazy als muziekclub naar alle hoeken en plekken die Gent te bieden heeft. Op 40 jaar tijd zagen we artiesten passeren als The Jesus Lizard, Sebadoh, Ween, Melvins, Afghan Wigs, Nirvana, Jamie XX, Bonobo, Mr. Scruff, Madlib, Richie Hawtin, Marianne Faithfull, Roni Size, dEUS, Amenra, Soulwax, ’t Hof van Commerce, Balthazar, Squarepusher, Autechre, Wu-Tang Clan, Charles Bradley, Michael Kiwanuka, Lee Perry, Daniel Johnston, Sharon Jones, Nils Frahm en Peter Doherty. Alles wat muziek ademde vond bij Democrazy een thuis.

We wierpen ons net uit in de stad en gingen samenwerkingen aan met Boomtown, Vooruit, Handelsbeurs, NTGent, Minard, de Centrale, Charlatan, Theresia, De Koer, Trefpunt en KASK. We zetten onze schouders onder initiatieven en tijdelijke invullingen als DOK, NEST, De Beloften, Glimps, Sound Track, Sound Of Ghent en Repetitieruimtes Leopoldskazerne. En we ondersteunden projecten als Psych Over 9000, All Eyes On Hip Hop, Autumn Falls, Icarus, Lefto presents en Record Store Day. Intussen kijken we naar nieuwe uitdagingen als Wintercircus en Arsenaal. It never stops …

40Y Democrazy is geen terugbllik op al dit fraais, wel een eigentijdse invulling van wat een Muziekclub anno 2021 kan bieden op de mooiste concertplekken van de stad Gent. Het is een hommage aan onze belangrijkste partnerships en aan ons publiek. The Roaring Twenties zijn bij deze gestart!

Volg dit event ook via Facebook.

Met de steun van Sabam For Culture, Nationale Loterij, KULeuven, VDK, HOGent. I.s.m. Kunstencentrum Vooruit, Handelsbeurs, NTGent, Charlatan, Minard, Bar Mirwaar en De Centrale.

Mo’ Juice x Huna: Acid Arab (live), Erol Alkan presents Disco 3000, Comité Hypnotisé

+ Mo Disko, Nico Juice, Huna Sounds

Dit event maakt deel uit van 40Y DEMOCRAZY. 11 dagen lang, van 31 oktober tot 10 november 2021, organiseren we 50 concerten & parties op 10 verschillende locaties om onze 40ste verjaardag te vieren. Het volledige programma vind je hier.

Mo' Juice en Huna verenigen de krachten om van 40Y DEMOCRAZY een dik feest te maken. Kan moeilijk anders, met kleppers als Acid Arab en Erol Alkan achter het stuur.  

Guido Minisky en Hervé Carvalho aka Acid Arab werden verliefd op Oosterse muziek tijdens een tripje naar Tunesië. Ze ontdekten er de magische mengeling van Oosterse vocalen muziek en scherpe, Westerse elektronica. Sinds debuutalbum "Musique De France" uit 2016 bedwelmt de crew uit Parijs zowel nachtclubs als festivals. 

Erol Alkan is al meer dan 20 jaar lang incontournable in het dancemilieu: zijn label Phantasy Sound, en zijn befaamde remixes (voor ondermeer Franz Ferdinand, The Rapture, Klaxons, etc.) zijn maar enkele van de vele fundamenten van zijn reputatie. Hij stelt Disco 3000 voor, een project dat hij zelf omschrijft als een eerbetoon aan de tijd van de cassettes en de singles, gebald in een 80 minuten durende trip van disco-prog, synths en Balearische ornamenten.

Om de boel op te warmen, komt Tim Van Hamel (Millionaire) dubben en freaken in zijn Comité Hypnotisé-gedaante. Mo Disko, Nico Juice en HUNA Sounds zijn de resident deejays van dienst.

Mo’ Juice x Huna: Acid Arab (live), Erol Alkan presents Disco 3000, Comité Hypnotisé+ Mo Disko, Nico Juice, Huna Sounds
Koop tickets
Deuren
22:00
Voorverkoop
€ 25
Avondkassa
€ 29

We volgen de door de overheid opgelegde maatregelen rond Corona. Vergeet zeker je ID (of een ander identiteitsbewijs) niet. Samen met één van de volgende documenten:

• het Covid Safe Ticket (met QR code)
• een negatieve PCR-test (met QR code), afgenomen maximum 48 uur voor aanvang van het concert 
• officieel erkend certificaat (met QR code) met bewijs van een recente eerdere besmetting met COVID-19 

Meer info over de Covid-maatregelen via https://bit.ly/3z4K7wD