Tsar B

+ Tin Fingers

'Buitenaards', 'bedachtzaam', 'onheilspellend', ... het is een greep uit de beschrijvingen die geregeld passeren om Tsar B's unieke sound te beschrijven. In 2016 verscheen haar zelfgetitelde debuut-EP. The Fader, BBC Radio 1, NME, i-D, Pigeons & Planes, ...: de internationale muziekpers was meteen mee. Tsar B's alternatieve, uitdagende pop, met dreigende violen en vervormde vocalen, lokte vergelijkingen uit met artiesten als Björk, FKA twigs en M.I.A

Het is een tijdje geleden dat we Tsar B op een podium zagen, maar dat wilt niet zeggen dat ze heeft stilgezeten. Het afgelopen jaar focuste ze op het schrijven van nieuw materiaal - in april verscheen single 'Golddigger', waarop NME haar in het lijstje 'Essential New Music for 2017' zette -, ze bereidde zich voor op buitenlandse shows (Londen, Brighton, LA, ...), veroverde de  danswereld in de Verenigde Staten ('Escalate' dook op in So You Think You Can Dance USA) én stak een gloednieuwe liveshow in elkaar. 

Support act Tin Fingers trekt na experiment met folk en psychedelica voluit de synthpopkaart. De recente debuut-EP van het vijftal, No Hero, staat bol van de dansbare knipogen naar de 80's, waar bovendien Jasper Maekelberg mee aan de knoppen zat. Als De Morgen het heeft over "koelbloedige tropenpop" en Indiestyle.be erg blij is met zo'n uniek geluid van een Belgische band, moét je deze heren haast gewoon live bezig zien.

Tsar B(BE)

Tsar B verwierf internationale erkenning met haar "dark blue oriental R&B" op singles als 'Myth' en 'Escalate'. Haar nieuwste song 'Golddigger' speelt met strakke beats en zwoele, Oosterse sferen.

Lees meer

Tin Fingers(BE)

Het Belgische antwoord op een kruising tussen Mac Demarco, Tame Impala en Conan Mockasin. Het vijftal heeft een eerste ep onder de arm vol dansbare synthpop en 80's-vibes.

Lees meer
Tsar B+ Tin Fingers
di 28.11
Koop tickets
Deuren
19u30
Voorverkoop
€ 15
Avondkassa
€ 18