blackwave.

Belgische hiphop is tegenwoordig alive and kicking, en daar heeft het Antwerpse duo Blackwave. een aanzienlijk aandeel in. Sinds singles 'Flow' en vooral de catchy oorwurm 'BIG Dreams' de ether en online kanalen binnendrongen, kon je Will and Jay niet meer wegdenken uit het Belgische muzieklandschap van 2017. Eén miljoen (!) Spotify-streams voor die laatste track is daarvan een mooi bewijs.

Debuut-EP 'Mic Check' bestendigde hun revelatiestatus vervolgens alleen maar, met lovende commentaren uit alle hoeken. De Morgen gaf de volle vier sterren aan het plaatje, met de woorden "een topplaatje dat ons prompt deed teruggrijpen naar twee van onze favoriete hiphopalbums, zijnde Fantastic van Slum Village en Like Water For Chocolate van Common. Als Blackwave droomt van dat niveau, kunnen we de boys geruststellen: het potentieel is er." Intussen kwam met 'Elusive' alweer een nieuw lied uit van de rappers, waarop ze funk en soul voluit omarmen (zelfs letterlijk, in de teksten).

De hiphoppers stonden dit jaar onder meer op Pukkelpop en in Trix, verkocht de Botanique uit, installeerden zich meermaals wekenlang op 1 in De Afrekening én ging lopen met de Red Bull Elektropedia Award voor Most Promising Artist. Voor het eerst speelt Blackwave. in een grotere zaal in Gent: deze hiphophoogdag mis je beter niet!

Blackwave.(BE)

Blackwave. was een van dé revelaties van 2017. Debuut 'Mic Check' kreeg gemiddeld vier sterren in de pers, en de jazzy, catchy hiphopband rond Will en Jay had Pukkelpop en de Botanique zo in z'n zak.

Lees meer

Videos

blackwave.
Koop tickets
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 16
Avondkassa
€ 19

Foto: (c) Tina Herbots