Carlton Jumel Smith

Carlton Jumel Smith heeft er al een heel leven als muzikant op zitten. De vijftiger uit Harlem, NY is singer, songwriter, producer en acteur met bariton & falsetto en draait al enkele decennia mee. Zijn muziek van de laatste jaren klinkt recht uit de gouden jaren van soul en funk te komen, maar Smith begon zijn zangcarriere met techno en housenummers. Als acteur kreeg hij de kans om zijn grote voorbeeld James Brown te vertolken in de film Liberty Heights (1999); hij verving Brown bovendien op optredens op het einde van zijn leven en na zijn dood in 2006.

Nu heeft Smith een nieuwe plaat uit: 1634 Lexington Avenue, opgenomen met de Finse achtkoppige R&B-band Cold Diamond & Mink en uitgebracht bij het Finse label Timmion Records in mei 2019. Die bijzondere wending blijkt een zegen: het album heeft hem opnieuw op de kaart gezet als groot soulzanger. 

Verwacht soul die u terugvoert naar de hoogdagen van Motown en Stax, met funky accenten van Cold Diamond & Mink. Er wordt gehint dat CJM de ongekroonde opvolger is van wijlen Charles Bradley ...

""I want to get on stage so bad," says Smith, who's also in the process of writing "a couple" books. "I love performing. I was happiest in China, doing three shows a night, six nights a week. That gave my day focus. So I'm hoping once the album's out I'll get somebody to steer the ship and get a chance to work even harder." (Billboard)

Carlton Jumel Smith
za 14.12
Koop tickets
Deuren
20:00
Voorverkoop
€ 11
Avondkassa
€ 14