Wallace Vanborn

+ Paceshifters

OPGELET - Wegens het coronavirus werden alle evenementen t.e.m. half mei met onmiddellijke ingang opgeschort. Dit concert werd daarom verplaatst naar deze nieuwe datum.

In 2010 deed Wallace Vanborn zijn intrede in het Vlaamse muzieklandschap met het debuutalbum Free Blank Shots. Sindsdien is de Gentse band binnen de Belgische rockscene tot een begrip uitgegroeid. Gekend voor hun mix van zware rockriffs met catchy hooks en pompende ritmiek voorziet de band zijn omgeving al tien jaar lang passioneel van muziek.

Voor de daaropvolgende albums werkte Wallace Vanborn samen met De Groten Der Aarde — David Botrill (Tool, Muse, Placebo) en Chris Goss (Queens Of The Stone Age, Mark Lanegan, UNKLE) — en speelde de band meer dan 450 optredens, van de Amerikaanse westkust tot in de Vlaamse en Nederlandse achtertuinen.

Na de release van The Orb We Absorb en het exclusieve XL concert aan het einde van de campagne (met gastbijdrages van o.a. Blood Red Shoes, Steak Number Eight, Raketkanon, Mario Goossens & Lange Polle, Flip Kowlier, Lara Chedraoui en T. Raumschiere) nam de band een hoogstnodige pauze om te herbronnen.

Twee jaren gingen voorbij, maar achter de schermen is de nieuwste worp van Wallace Vanborn ondertussen afgewerkt. A Scalp For The Tribe kwam begin november uit bij Pias. De Standaard schrijft: "de songs van Wallace Vanborn komen nog altijd als sloopkogels je bovenkamer binnen, maar de kracht zit in de finesse waarmee ze geslepen zijn". 

 + Paceshifters: ooit begonnen ze als drie opgeschoten en gretige tieners uit Overijssel en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een internationaal bekende power rockforce met een eigen herkenbare catchy sound. Zie het als noiserock of post-grunge. De kern van hun muzikale leven is het live spelen. Dat belooft.

Wallace Vanborn (BE)

Dat de mannen van Wallace Vanborn over een gezonde dosis guts beschikken, is al lang geen geheim meer. Voor hun eerste plaat lieten ze drievoudig Grammy-winnaar David Bottrill (zie o.a. Tool, Coheed...

Lees meer
Wallace Vanborn+ Paceshifters
wo 18.11
Koop tickets
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 16
Avondkassa
€ 19

Tickets gaan in verkoop op vrijdag 15.11 om 11:00.