School Is Cool

OPGELET - Wegens het coronavirus werden alle evenementen t.e.m. half mei met onmiddellijke ingang opgeschort. Dit concert werd daarom verplaatst naar deze nieuwe datum.

School is Cool verraste recent met de release van een live best of naar aanleiding van hun tienjarig bestaan. Nu is er de eerste single 'Close' van het nieuwe studioalbum.

"In de maand dat School is Cool tien jaar bezig is komen we met een nieuw nummer: Close. Het gaat over de strijd om content te zijn met wat je hebt, ook al is het nooit echt datgene is wat je voor ogen had. Het is in School is Cool-land ook een primeur omdat het ons allereerste echte duet is: keyboardiste Hanne Torfs zingt even hard de lead vocal als frontman Johannes Genard."

Na Good News uit 2017 komt School is Cool terug met hun toepasselijk getitelde vierde studio-album: Things That Don't Go Right (release 08/03/2020).  De meeste dingen gaan nu eenmaal mis. Maar het creatieproces van dit album is grotendeels van een leien dakje gelopen. Zowel de eerste single 'Close' als de rest van deze avontuurlijke plaat zijn geïnspireerd door nostalgische classic rock, met veel tweestemmige gitaarlijnen, grote synthriffs en luide refreinen.

School Is Cool

De Antwerpse band School Is Cool is toe aan zijn tweede album. Het indie sextet werd opgericht in 2009, en behaalde in 2010 de overwinning op Humo's Rock Rally.Met debuutplaat Entropology uit 2011...

Lees meer

Noa Lee(BE)

'Speelse indiepop met een atmosferisch randje, gedragen door een sterke vrouwenstem.' - Knack Focus

Lees meer

Videos

School Is Cool
wo 11.11
Uitverkocht
Deuren
20:00
Voorverkoop
€ 15
Avondkassa
€ 18