Wallace Vanborn

tweede concert

Dit concert wordt verplaatst van 18 naar 28 november 2020 en gaat door in de Theaterzaal van Vooruit. Omwille van de geldende capaciteitsregels zal Wallace Vanborn die dag twee shows spelen: bij de eerste openen de deuren om 19:15, bij de tweede om 21:30. Alle eerder verkochte tickets worden om praktische redenen terugbetaald. Kopers worden hiervan via mail op de hoogte gebracht. Zij krijgen als eerste toegang tot de nieuwe verkoop, waarbij ze bovendien geen reservatiekost betalen. Bedankt voor je begrip!

In 2010 deed Wallace Vanborn zijn intrede in het Vlaamse muzieklandschap met het debuutalbum Free Blank Shots. Sindsdien is de Gentse band binnen de Belgische rockscene tot een begrip uitgegroeid. Gekend voor hun mix van zware rockriffs met catchy hooks en pompende ritmiek voorziet de band zijn omgeving al tien jaar lang passioneel van muziek.

Voor de daaropvolgende albums werkte Wallace Vanborn samen met De Groten Der Aarde — David Botrill (Tool, Muse, Placebo) en Chris Goss (Queens Of The Stone Age, Mark Lanegan, UNKLE) — en speelde de band meer dan 450 optredens, van de Amerikaanse westkust tot in de Vlaamse en Nederlandse achtertuinen.

Na de release van The Orb We Absorb en het exclusieve XL concert aan het einde van de campagne (met gastbijdrages van o.a. Blood Red Shoes, Steak Number Eight, Raketkanon, Mario Goossens & Lange Polle, Flip Kowlier, Lara Chedraoui en T. Raumschiere) nam de band een hoogstnodige pauze om te herbronnen.

Twee jaren gingen voorbij, maar achter de schermen is de nieuwste worp van Wallace Vanborn ondertussen afgewerkt. A Scalp For The Tribe kwam begin november uit bij Pias. De Standaard schrijft: "de songs van Wallace Vanborn komen nog altijd als sloopkogels je bovenkamer binnen, maar de kracht zit in de finesse waarmee ze geslepen zijn".

Wallace Vanborn (BE)

Dat de mannen van Wallace Vanborn over een gezonde dosis guts beschikken, is al lang geen geheim meer. Voor hun eerste plaat lieten ze drievoudig Grammy-winnaar David Bottrill (zie o.a. Tool, Coheed...

Lees meer
Wallace Vanborntweede concert
za 28.11
Koop tickets
Deuren
21:30
Voorverkoop
€ 16
Avondkassa
€ 19

Wie eerder al tickets kocht voor deze show, werd via mail op de hoogte gebracht van de werkwijze.

UiTPASsen zijn geldig. Mail naar bespreekbureau@vooruit.be voor reservatie. De betaling gebeurt online.

Om optimaal gebruik te maken van de beschikbare plaatsen in de Theaterzaal, zijn de tickets te koop per 1 of 2. Plaats dus meerdere orders wanneer je met meer dan 2 personen komt. Wanneer 2 bubbels samen de zaal binnengaan, kunnen ze wel in elkaars buurt plaatsnemen, met 1 stoel tussen elke bubbel.