Home.works 03: Ableton Live — Using Live as your Looper

online workshop

Heb je al een eerste ervaring met Live, maar zoek je naar nieuwe creatieve mogelijkheden? Goed. Die zijn namelijk eindeloos. Ableton Live is niet enkel een opnamesoftware, maar een écht instrument. Eentje dat je kan aanpassen naar jouw specifieke noden én waaruit je instant inspiratie kan laten stromen.

Tijdens deze online workshop zoomen we in op de technieken die je kan hanteren om Ableton Live te gebruiken als jouw uitgebreide (live) looping station. Naast een handige setup voor looping en monitoring, kijken we naar enkele nuttige Devices en technieken om je creativiteit maximaal te laten zegevieren. Deze sessie is ideaal voor vocalisten, gitaristen en eender wie die Live wil ontdekken voor studio jams of live sessies.

De workshop bestaat uit 2 interactieve contactmomenten via Zoom waarin je een live demonstratie krijgt. De muziekprojecten en de achtergrondinfo worden na elke les doorgestuurd zodat je individueel en op je eigen tempo aan de slag kan met het lesmateriaal. Alle vragen, antwoorden en nuttige links worden bijgehouden in een online gedeeld overzichtsdocument, dat je ook na het eind van de reeks kan blijven raadplegen.

PRAKTISCH

  • WANNEER - donderdagen 22 en 29 april 
  • VOORKENNIS - reeds een eerste ervaring met Ableton Live 
  • DUUR - 1u45min, telkens startend om 19:00
  • PRIJS - €85
  • AANTAL DEELNEMERS - Max. 10 
  • LOCATIE - Online via Zoom
Home.works 03: Ableton Live — Using Live as your Looperonline workshop