ENDLINGR

Het universum van Endlingr bestaat uit vervreemding, nostalgie naar ongerepte natuur en heeft een filmische bijklank.

Het instrumentale, psychedelische scaperocktrio uit Gent bestaat sinds 2017 uit gitarist Jo De Geest (John Ghost) en bassiste Kris Auman (Ten Ton Tusk, Ladakh), die later het gezelschap kregen van Sylvester Vanborm (Wallace Vanborn). Debuutalbum From The Molten Vaults komt uit in januari 2021 bij Consouling Sounds. Hun muziek is duister, filmisch, doorgecomponeerd met riff- en scape gebaseerde passages. Een visuee luik zorgt voor een intense totaalbeleving.

"Mocht het Film Fest Gent awards uitreiken voor soundtracks bij imaginaire rampenfilms, dan maakten die van Endlingr met hun prima nieuwe single "Rauchblau" veel kans op een prijs." (Enola)

"Duistere, bevreemdende hypnose. De band schuurt en krast over hun snaren op een manier die ons ook wel wat aan Amenra doet denken. Ruim zes minuten lang weet het trio de dreiging, koude rillingen incluis, in leven te houden. Geen enkel moment geven ze je een muzikale nekslag, maar geleidelijk aan versmachten ze je als een wurgslang met hun duistere muzikaliteit." (Dansende Beren)

ENDLINGR
wo 24.03.21
Koop tickets
Deuren
19:30
Voorverkoop
€ 10
Avondkassa
€ 13