Boomtown 2021

Van dinsdag 24 tot vrijdag 27 augustus strijkt het gratis openluchtfestival Boomtown neer op de Gentse Kouter en in de prachtige Opera. Democrazy zet mee haar schouders onder het festival en presenteert een editie die kleiner, maar fijner dan ooit is. Surf naar de gloednieuwe website en ontdek het programma om van te watertanden!

Iedere avond richten we ons op een muzikaal thema met optredens van beloftevolle artiesten én gevestigde waarden op 3 podia. Studio Brussel zendt bovendien vier dagen lang live uit vanop de gloednieuwe GEM stage, die zichzelf van groene energie voorziet.

Met heel veel dank aan de stad Gent, StuBru en de sponsors van Boomtown: Sabam For Culture, Hogent, KULeuven en vdk bank. Momenteel zijn enkel tickets voor de betalende Operaconcerten te koop. We zullen onze aanpak hiervoor afstemmen op de geldende maatregelen voor evenementen en houden je op de hoogte via InstagramFacebook, website en nieuwsbrief.

DI 24 AUG 

Het festival opent met een avond rond het Gentse kwaliteitslabel Unday. Ze brengen misschien wel de spannendste Belgische artiesten van het moment mee: Dans DansEliasSam De Nef én niemand minder dan Millionaire als headliner! In het prachtige salon ‘Lully’ in de Opera gaan drie veelbelovende bands uit het kansenparcours van Sound Track dag 1 te lijf: JibranMoody Mae en Coline & Toitoine

WO 25 AUG 

Woensdag slaat Boomtown de handen in elkaar met hiphop festival Out The Frame. En dat levert vuurwerk op, met namen als Miss Angel, Abrahamblue., BRYNAshley Morgan en M I M I. Binnen toont David Numwami waarom Sebastian Tellier en Charlotte Gainsbourg zot van hem zijn. De dag afsluiten met een bang nemen MC Yallah & Debmaster voor hun rekening. 

DO 26 AUG

Op donderdag zijn het al gitaren wat de klok slaat. Psychonaut en Wallace Vanborn zorgen voor zware rockriffs, catchy hooks en pompende ritmiek. En met het powertrio Brutus nodigt Boomtown één van ’s lands strafste metalbands van het moment uit. In de Opera brengt Tsar B haar nummers in een rustiger jasje tijdens Strings.

VR 27 AUG

We sluiten af op vrijdag 27.08 met een open air party, met AliADTM FunkSan SodaNosedrip en Orpheu The Wizard. In de Opera speelt Ansatz Der Machine

Boomtown 2021
24.08.21 - 27.08.21
Deuren
17:00

Op 18 juli heeft de overheid het Covid Safe Ticket ingevoerd om festivals en evenementen veilig te organiseren. Dit ticket geeft iedereen toegang die volledig gevaccineerd is (minstens 2 weken voor het evenement), recent negatief testte (maximum 48 uur voor aanvang) of in de laatste zes maanden besmet raakte met het Coronavirus.

Meer info • Covid Safe Ticket

De concerten op de Kiosk en GEM stage zijn gratis. Binnen in de prachtige Lullyzaal van de Opera zijn betalende concerten van Tsar B, David Numwami en Ansatz Der Machine, telkens aan €14 / ticket. Koop je tickets op tijd: de plaatsen zijn zéér beperkt.

De deuren van het festivalterrein openen elke dag om 17:00. Het einde is voorzien om 23:00.