Panda Bear & Sonic Boom

Zes jaar geleden ruilde Sonic Boom zijn huis in Engeland voor Portugal, deels om dichter bij Panda Bear te zijn. Het onwaarschijnlijke duo ontmoette elkaar bijna tien jaar eerder via MySpace, de start van een muzikale verbond tussen de twee. Zo mixte en co-produceerde Sonic Boom een reeks releases van Panda Bear op Tomboy uit 2011 en werkten ze nauw samen aan Panda Bear Meets the Grim Reaper uit 2015. 

Sonic Booms idee voor Reset, (2022) was eenvoudig: Nadat hij zijn platen naar Portugal had gesleurd, legde hij ze op een draaitafel en hernieuwde zijn fascinatie voor oude favorieten. Zo was er de geweldige vroege rockzanger Eddie Cochran, of de verbluffende Amerikaanse harmonizers van The Everly Brothers. Er was ook iets nieuws dat hem opviel - de manier waarop de sierlijke intro's van deze standards aanvoelden als toneelgordijnen. Sonic Boom begon lussen te maken van deze voorstukjes, door de onderdelen als schroot te verdraaien, te buigen. Panda Bear voegde er op zijn beurt zang en spel aan toe.

De kern van Reset ontstond niet lang nadat de internationale lockdowns begonnen. De kans om samen aan deze nummers te werken bood een hulpmiddel te midden van isolatie.

Reset is 40 minuten vreemd licht dat oplicht uit een bijzonder donkere tijd. Dat is misschien wel de belangrijkste belofte van het album: afrekenen met de niet zelden voorkomende ontberingen van de realiteit en een weg bieden naar een andere kant. Als het maken van Reset een tijdelijk medicijn was voor Panda Bear en Sonic Boom, dan is het dat nu permanent voor de rest van ons, een herinnering dat soms het meezingen met oude favorieten samen met vrienden genoeg kan zijn om de wereld een beetje beter te laten voelen.

"Reset is refined, concentrated, a focused burst of reggae-esque exultation." - Pitchfork

Voor fans van MGMT, Tame Impala, Animal Collective, Deerhunter, Dan Deacon, Dirty Projectors

In samenwerking Ha Concerts.

Panda Bear & Sonic Boom
wo 13.12.23
Koop tickets
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 26
Avondkassa
€ 30