DJ Lefto(BE)

Worldwide dj, producer, organisator en icoon LeFtO staat bekend als een van de meest toonaangevende dj’s in Europa. Maar ook buiten Europa is Lefto al lang geen onbekende meer. Zijn eclectische stijl valt over ter wereld in de smaak, van Tokyo tot Londen en van Los Angeles tot Singapore en Rio de Janeiro.  

Met residencies in Parijs en New York is zijn naam ook gelinkt aan labels als !K7Records, Stones Throw, Jazzy Sport en Blue Note - waar hij in 2005 een remix album uitbracht - én Brownswood Recordings van Gilles Peterson, voor wie hij samen met kompaan Simbad een compilatie uitbracht in 2011: Worldwide Family Vol.1.  

Sinds 2008 is LeFtO ook een vaste waarde binnen de Worldwide movement van Gilles Peterson en het Worldwide Festival.  Ook met dewekelijkse radioshows op Studio Brussel, Franstalige zender PureFM en Gilles Peterson’s Worldwide FM geeft LeFtO het beste van zichzelf: een indrukwekkende playlist met toonaangevende nummers, veel exclusives en een zeer brede muziekkeuze, allemaal lekker aan elkaar gemixt. Dat is ook wat je van hem kan verwachten als je hem live aan het werk ziet: grensloos, lekker, gaand van rap naar bass over wereldmuziek tot deep house. 

Naast al deze activiteiten zorgt hij ook voor de programmatie van zijn eigen stage op het Dour Festival en eigen feesten in Gent.   Onlangs werkte LeftO nog aan een Solid Steel mix voor Ninja Tune, een teaser mix voor het nieuwe album van Anthony Joseph en GUTS, aan een mix cd met Kutmah voor een Amerikaans merk.  Ook bracht hij een LP uit in samenwerking met Music Mania voor Record Store Day en een mix cd met legendarische Los Angeles deejay J.Rocc van de Beat Junkies. 

2017 wordt nog een gevuld jaar: er komt een release met LA producer Free The Robots op het New Los Angeles label, een plaat voor de deejay software company Serato en wijdde een documentaire aan Lefto: Lefto - In Transit. Moest je hem nog niet gezien hebben: doen!

www.vimeo.be/lefto // www.mixcloud.com/leftooo

Videos