GeRoeZeMoeS(BE)

GeRoeZeMoeS is een Brussels experimenteel fizzpopexplosion-duo van Jens Bouttery (drums, toetsen, vocals) en Lennart Heyndels (bas, toetsen, vocals). De twee gedijen op basis van hun kennis in free jazz, hedendaagse muziek, pop, theater en filmmuziek. De habitat bevindt zich dus tussen catchy pop en grenzeloze improvisatie. Hun uiterst meezingbare teksten verwijzen naar de absurditeit, het geluk, en het ongeluk des levens.

Ze deelden het podium al met STUFF., en brachten ondertussen twee EP's en de single "What Do You Do?" uit. Over die laatste kon Dansende Beren enkele enthousiaste woorden kwijt: "Uitgesproken synths, een aanstekelijke beat en vooral heel veel instrumentale diversiteit die je doen afvragen hoe ze dit allemaal met z’n tweeën spelen". 

"Met het aura van een flipperkast schippert het duo tussen speelse funk en jazz, aandoenlijke melancholie en de verbeten wilskracht om een glimlach te toveren op elk gezicht. Meezingmomentjes horen daar bij. Een smakelijk West-Vlaams accent ook. Maar vooral: songs, vermomd als absurde kunstwerkjes, aangestuurd door twee chaoten die orde scheppen met melodie en klank. De glimlach komt vanzelf." - Ewoud Vermote, Theater Aan Zee 2017

Videos