Jo Quail(UK)

Jo Quail is een Londense componist en cellist. Ze voelt zich helemaal thuis op het podium. Soms solo, soms met bands of begeleid door een koor en orkest. Ze is een kei in het combineren van de heerschappij over haar instrument en haar techniek en creëert zo complexe muziek voor mensen van over de hele wereld. 

Ze overschrijdt openlijk de grenzen van verschillende muziekgenres. Ze heeft fans die uiteraard van hedendaagse klassieke muziek houden, maar ook bij liefhebbers van post-rock, metal en electronica wordt ze enthousiast onthaald. 

Sinds haar solocarrière, die van start ging in 2010, bracht Jo reeds 3 albums, 3 EPs en 1 live DVD uit. Haar vierde album zal uitkomen in november 2018. Daarnaast is ze ook een veelgevraagde gastartiest of muzikale partner. Dit jaar bracht ze bijvoorbeeld samen met Eraldo Bernocchi en FM Einheit nog het album Rosebud uit. 

Jo geeft haar kennis en ervaring ook graag door aan mensen die hier geïnteresseerd in zijn. In zowel het Verenigd Koninkrijk als in Australië geeft ze verschillende cursussen over onder andere componeren. Daarnaast schreef ze ook al verschillende stukken die bedoeld zijn voor een ruime combinatie van verschillende instrumenten.