MAUGER(BE)

Muziek die de oren streelt, het verstand prikkelt en het hart een sprongetje doet maken. Dat is MAUGER, het geesteskind van zanger/gitarist Mauger Mortier, een nine-to-fiver met een steady job in het bedrijfsleven, die tijdens saaie meetings weleens stiekem flarden tekst noteert. 

Aanvankelijk deed MAUGER zijn ding als singer-songwriter, maar met Jan Duthoy en Jakob Nachtergaele - tien jaar dienst bij Absynthe Minded - en Matthias Debusschere (ex-Sioen) vond hij gelijkgestemde zielen.

Less is more bij MAUGER. De vier brengen hun uitgepuurde indiepop zonder franjes, met eenvoudige maar rake arrangementen en sublieme melodieën. Eels, Bon Iver en Phosphorescent, maar evengoed klinkende namen uit het verleden als Prefab Sprout en Nits komen voor de geest.

De single ‘Streets Run Dry’ was eind 2017 regelmatig te horen op Radio 1 en bracht MAUGER naar festivals en muziekclubs over het hele land. Onder meer hun optredens op de Gentse Feesten, Paulusfeesten, Leffingeleuren en in De Kreun, De Zwerver en De Grote Post grepen een divers publiek bij de keel.

In het voorjaar van 2019 brengt het ambitieuze, Kortrijks/Gentse label Mayway Records hun debuutalbum Sunday Competition uit. Dat werd grotendeels opgenomen in de BOMA-studio’s in Gent, die onder meer al J. Bernardt, Baloji en De Beren Gieren over de vloer kregen. De eerste single, ‘I’m Always Fine’, wordt half oktober gelanceerd. Die werd ingeblikt in de Costa Ricaanse El Studio bij Jeff Claeys, waar Millionaire ‘Sciencing’ opnam.