De winnaar is bekend!

De 15de editie van De Beloften zit erop. Winnaar van zowel jury-als publieksprijs is Heisa! Dikke proficiat! Tweede plaats was voor Abudhabi VZW en het brons voor Okkupeerder

Als laatste act van de avond heeft de Hoeseltse trio de hele zaal weten te veroveren met hun stevige riffs en subtiele elektronische ingrepen. De winnaar van De Beloften wordt een jaar lang ondersteund door muziekclub Democrazy en Conservatorium Gent. In het verleden gingen onder meer Laguna, Momma Said So, Protection Patrol Pinkerton, Intergalactic Lovers en The Bony King met de prijzen ervandoor. 

Meer over Heisa op Facebook, Instagram en hun website.

De 6 finalisten zijn bekend!

Het Gentse muziekconcours De Beloften is aan zijn vijftiende editie toe. De 6 finalisten die het live tegen elkaar mogen opnemen zijn Abudhabi vzw, Heisa, Mooneye, Okkupeerder, Orkatrofee & Screens.

De demojury selecteerde uit meer dan 200 inzendingen deze zes bands die het live tegen elkaar opnemen tijdens de finale op 22 september in het Coyendanspark in Gent. De winnaar wordt een jaar lang De Beloften 2018.

De jury bestond uit Ilja Bracke (voorheen bij Trefpunt), Silke Bergans (Kinky Star) en Klaas Tomme (Conservatorium Gent).

Uit het juryverslag

Abudhabi vzw • "Melancholie met een gebalde hoek af en toch catchy. Perfect om met een pint van te genieten op een veel te hete festivalweide in pakweg Kiewit."

Heisa • "Vernieuwende eclectische sound vol vuile noisy gitaren en subtiele elektronische ingrepen, blijft vooral ook boeien."

Mooneye • "Michiel weet met zijn eenvoudige maar uiterst boeiende zanglijnen en refreinen harten te veroveren. Hij weet een sfeer te scheppen waarin zowel het muzikaal getrainde oor als de toevallige voorbijganger met plezier in meestapt."

Okkupeerder • "gaat op de groove met een intelligente edge, zowel muzikaal als tekstueel. Zet onmiddellijk een goede sfeer en we zijn ook zeer te spreken over de mix tussen Frans en Nederlands en de maatschappelijk geëngageerde en politieke boodschap die evenwel niet belerend is."

Orkatrofee • "Goeie popsongs in het Nederlands met een kwinkslag en het nodige gevoel voor humor. Fleurige hemdjes en sterke teksten combineren is geen sinecure in onze moedertaal."

Screens • "Jazz wordt vaak bestempeld als muziek voor fijnproevers; Screens is het bewijs dat het genre steeds meer ingang vindt en toegankelijker wordt voor een groter publiek."

Lagüna (winnaar 2017) stelt debuut-EP voor tijdens de finale!

Postpunkband Lagüna won De Beloften 2017; zeven maanden later volgde de tweede plaats op Humo's Rock Rally. Op de editie van 2018 neemt de band de volgende horde met de voorstelling van hun titelloos debuut-EP! Debuutsingle 'Amber Hands' kwam in mei al uit. 

Typerend voor hun sound is de donkere sfeer met een sprankel melodische hoop. Live komt de energie van de mijmerende stem, monumentale synths en verschroeiende gitaren nog meer tot zijn recht.

De Beloften 2017: Lagüna

Op 16 september 2017 werd Lagüna de veertiende winnaar van De Beloften. Tweede plaats was voor Walmok, Low Land Home werd derde. De publieksprijs ging naar Pjay.

Winnaars van de vorige edities

Winnaar de Beloften 2004: The Violent Husbands

Winnaar de Beloften 2005: Mambocito Mio

Winnaar de Beloften 2006: The Bony King Of Nowhere

Winnaar de Beloften 2007: Penguins Know Why

Winnaar de Beloften 2008: The Curvy Cuties Fanclub

Winnaar de Beloften 2009: Intergalactic Lovers

Winnaar de Beloften 2010:  Rauw & Onbesproken

Winnaar de Beloften 2011: Zinger

Winnaar de Beloften 2012: Protection Patrol Pinkerton

Winnaar de Beloften 2013: And They Spoke In Anthems

Winnaar de Beloften 2014: Barefoot And The Shoes

Winnaar de Beloften 2015: Crowd Of Chairs

Winnaar de Beloften 2016: Lip Service (gewonnen als: Momma Said So)

Winnaar de Beloften 2017: Lagüna