Connan Mockasin, Kirin J. Callinan

Connan Mockasin, het soft-psych project van Connan Tant Hosford, komt deze herfst zijn nieuwe album aan ons voorstellen. Charlotte Gainsbourg riep zijn hulp in voor haar plaat Stage Whisper, en ook Radiohead en The Smiths' Johnny Marr zijn fans.De Nieuw-Zeelander met de androgyne stem maakt opmerkelijke, dromerige pop, en gaat daarbij het experiment niet uit de weg. Op zijn album Forever Dolphin Love schept de man een even bizar als complex muzikaal universum, waarin hij luie psychedelia, progrock, spacejazz en retrofuturisme als bouwstenen gebruikt. Mockasin is een doe-het-zelver met een voorliefde voor het surrealistische en nonsensicale. Zijn songs zijn dan ook auditieve juweeltjes waarin om de haverklap onvermoede details oplichten. Pitchfork omschrijft de muziek van Connan Mockasin als "low-wattage, shuffle-footed, hypna-delic kiwi-pop".Mockasin & co hebben de reputatie een geweldige liveband te zijn. Dat bewezen ze tijdens hun passage op Boomtown in 2011, en werd dit jaar nog eens bevestigd in Botanique. Geen toeval dat ze in 2012 mochten meetouren met Radiohead in Australië en Nieuw-Zeeland. Vorig jaar namen ze nog een live plaat op in Parijs, Live At La Cigale, waarvan previews te streamen zijn via Soundcloud. We zijn alvast zeer benieuwd naar het nieuwe album dat Caramel zal heten en in november gereleased wordt! De Australische singer-songwriter Kirin J. Callinan opent de avond met zijn bevreemdende, exhibitionistische pop. Dat mag u gerust letterlijk nemen, want de man staat erom bekend weinig om het lijf te hebben tijdens z'n shows. Kirin J. maakt er een kunst van zijn toehoorders te provoceren en te choqueren. Debuutalbum Embracism kwam deze zomer uit op Terrible Records (het label van Grizzly Bear's Chris Taylor) en werd zeer goed onthaald (o.a. een 7.4 bij Pitchfork). Check hier de vrij fantastische, licht verontrustende videoclip van 'Way to War', die volledig bestaat uit .gifjes (!). Volg dit concert ook op Facebook.

Juice Blenders(BE)

Nico Juice en Alan Johnson, oftewel de Juice Blenders, lieten Gent in de jaren ’90 kennis maken met drum-‘n-bass. Ondertussen draaien ze alles wat ze goed vinden, zonder beperkingen: van cosmic...

Lees meer

Kirin J. Callinan(AU)

Singer-songwriter Kirin J Callinan past in de 'Australische school', naast Connan Mockasin en Alex Cameron. Tweede plaat Bravado is "one of the most unusual records you're likely to hear this year".

Lees meer

Connan Mockasin(NZ)

Connan Mockasin bracht zijn eerste album Dolphin Love uit in 2010, en kan sindsdien rekenen op een zeer toegewijde fanbase. Derde plaat Jassbusters hangt nauw samen met de film Bostyn 'n Dobsyn.

Lees meer