Mintzkov: cd-voorstelling, Faces on TV

De winnaars van Humo's Rock Rally 2000 hebben de laatste maanden niet stilgezeten. In het repetitiekot en in de studio werd druk getimmerd, geschaafd en gesleuteld aan hun vierde plaat, Sky Hits Ground, die ze zopas uitbrachten. De groep maakt catchy popsongs met onderhuidse stoorzenders, tegendraadse hoeken, prachtige samenzang tussen zanger-gitarist Philip Bosschaerts & bassiste Lies Lorquet en vooràl een unieke, herkenbare Mintzkov-sound. In 2011 bracht de band naar aanleiding van zijn tiende verjaardag een succesvol onthaalde vierdelige cd-box uit met de drie vorige langspelers en een cd met Rare Recordings.De productie van hun gloednieuwe plaat was in handen van de band zelf, en dat is heel duidelijk te horen. Het resultaat is onmiskenbaar Mintzkov, maar op vlak van sounds en songs werd nog een flinke stap vooruitgezet. Eerste single 'Slow Motion, Full Ahead' werd een regelrechte radiohit. Je hoort een band in bloedvorm. Een band die zichzelf heeft uitgepuurd, en heeft gewerkt tot zelfs de allerkleinste details helemaal juist zaten. 'Slow Motion, Full Ahead' is een trip die zich meteen in je brein nestelt, en bij elke luisterbeurt nog rijker wordt. Mintzkov is terug van nooit weggeweest, en vastberadener dan ooit. Dat bewezen ze alvast met hun recente passage op het Pukkelpop-festival, dat ondanks het vroege uur- Mintzkov mocht de Mainstage openen - een groot succes was. De Morgen (****) en HUMO (*** - "Het bvba'tje van Philip Bosschaerts rockt verdorie als in een strakke boxer gesnoerd stel ingedaalde kloten") waren in de wolken.Bij Cobra.be werd Sky Hits Ground alvast enthousiast onthaald, met een score van 4 sterren. Ook De Morgen vond het een uitstekende plaat, die het verdient om ook buiten België gehoord te worden! Bekijk hier ook alvast de voorstelling van single 'Word of Mouth' in de Zevende Dag.Support is Faces On TV, de Gentse band rond producer/muzikant Jasper Maekelberg. Radio 1 noemde Faces On TV “... misschien wel de beste van het seizoen” binnen hun vi.be-reeks. Admiral Freebee koos Faces On TV als Nieuwe Lichting op Studio Brussel en ook de Rif Raf heeft Faces On TV ontdekt: “... Nieuw snoepgoed van de fijnste makelij... Prettig gestoorde gekheid... Fascinerende luisterervaring...”.Muzikale intermezzo wordt verzorgd door DJ Toni Simoni.Volg dit concert ook op Facebook.

Faces On TV(BE)

Faces On TV is de Gentse band rond rising star Jasper Maekelberg, een muzikaal wonderkind dat van alle markten thuis is.

Lees meer

Mintzkov

Mintzkov, vroeger bekend onder de naam Mintzkov Luna, is een Belgische rockgroep uit Lier. De band raakte bekend als winnaar van Humo's Rock Rally 2000. Hun debuutalbum M For Means And L For Love (...

Lees meer
Mintzkov: cd-voorstelling, Faces on TV