MF DOOM, L'Or Du Commun, Lefto

Gemaskerd hiphopicoon MF DOOM (aka DOOM, King Geedorah, Metal Fingers,…) komt terug naar ons land! Terwijl iedereen reikhalzend uitkijkt naar de opvolger van Madvillainy (de legendarische samenwerking tussen MF DOOM en Madlib) toert hij nog eens door Europa met een nieuwe show waarin voor het eerst geflankeerd wordt door een live drummer.Daniel Dumile, want zo heet MF DOOM in het echte leven, is één van de belangrijkste figuren in de hiphop underground. Een status die hij verdient dankzij zeer straffe lyrics, unieke flow, extravagante podiumverschijning (MF staat immers voor Metal Face), uitgebreide disografie (Operation:Doomsday! Vaudeville Villain! Mm... Food!) en de vele samenwerkingsprojecten.Kortom, Vooruit mag zich opmaken voor één van de strafste lyricists in de underground hiphop én stilaan een levende legende. Rol die rode loper al maar uit!Krijg hier een blik achter de schermen van MF Doom's nieuwe EP met de jonge rapper Bishop Nehru, die de titel Nehruvian DOOM zal dragen.Support van de avond is L'Or Du Commun, een Belgische band die Franstalige hiphop brengt. Hun eerste EP L'Origine is sinds eind 2013 uit, en kan je gratis downloaden. Volg dit concert ook op Facebook.

Lefto Early Bird(BE)

Aangesloten bij groten zoals Brownswood, !K7, Stones Throw, Jazzy Sport en Appletree Records, heeft Lefto de hele wereld al op zijn grondvesten doen daveren: van Londen tot Tokyo en LA tot Singapore.

Lees meer

L'or Du Commun(BE)

L'Or Du Commun is een Belgische band die Franstalige hiphop brengt. Het nummer 'Les Daltons' is sinds eind 2013 uit en staat op hun EP L'Origine, die gratis te downloaden is.

Lees meer

Mf Doom(US)

In 1998 ontwikkelde Dumile zijn alter ego gebaseerd op Dr. Doom, de slechterik uit de Marvel Comics serie Fantastic Four. Een jaar later pakt hij uit met zijn eerste en bijzonder straffe plaat...

Lees meer