Reena Riot, Ides Moon

Reena Riot a.k.a. Naomi Sijmons is sinds de Radio1 sessie van The Scabs (oktober 2010) en haar finaleplaats in Humo’s Rock Rally 2012 niet meer weg te denken uit de Belgische rock-scene. Een 1e EP getiteld Reena Riot kwam er in het voorjaar van 2013. Het leverde de band onmiddellijk lovende kritieken van onder andere De Standaard (****) en De Morgen. Live weten ze ook te overtuigen. Reena Riot speelde een memorabel concert op 21 juli tijdens de Gentse Feesten en tourde in het najaar door Vlaanderen met als afsluiter een headline spot tijdens Glimps festival. Eind vorig jaar dook de groep opnieuw de studio in onder leiding van Mauro Pawlowski voor de opnames van de 2e EP. Deze EP zal Stop Reverse heten en kwam uit op 4 april. Ze komt Stop Reverse voorstellen in de Minardschouwburg, maar ze zal ook enkele (ondertussen) “klassiekers” brengen. De clip van de eerste single 'Army Boots' is hieronder te bekijken. Het voorprogramma zal verzorgd worden door Ides Moon. Ides Moon brengt etherische melodieën gekoppeld aan dwingende, dwarse grooves in strakke songs. Denk Radiohead In Rainbows, maar droom een unieke, organisch-warme sound. Op 15 maart brachten ze hun eerste EP uit, die ze dan hier live gaan voorstellen. Beluister alvast de eerste single van de EP, 'Nothing Is Clear'. Volg dit evenement op Facebook!

Ides Moon

Ides Moon is de band rond zanger-gitarist-toetsenist Klaas Tomme. Samen met gitarist Jasper Maekelberg (Yuko, Faces On TV), bassist Sander Verstraete (Hypochristmutreefuzz) en drummer Laurens Biliet (...

Lees meer

    Reena Riot (BE)

    Naomi Sijmons laat zich omringen door topmuzikanten en bloeit open: zeven jaar na Humo's Rock Rally, langs hobbelige paden, is er het prachtdebuut van Reena Riot, Nix. Onheilspellend en ongepolijst.

    Lees meer
    Reena Riot, Ides Moon