Brutus, The Guru Guru

Leuvense band die bruggen slaat tussen Slayer en Savages, tussen The Smiths en Slowdive.Postrock, progrock, black metal, hardcore, punk en shoegaze: het trio Brutus is van heel wat (zij het donkere) markten thuis. Drumster en zangeres Stefanie Mannaerts is één en al hartstocht, en haar stem gaat in no time van een lieflijke melodie naar brutaal gekrijs.In 2014 en 2015 speelde Brutus meer dan 100 kleine en grote shows overal in België: Pukkelpop, Rock Herk, Dour, Boomtown, Glimps, AB Club, Botanique, Trix, ... Debuutplaat Burst werd in Vancouver opgenomen met Jesse Gander (White Lung, Japandroids, ...) en kwam onlangs uit via Hassle Records. Single 'All Along' hoorde je al in Zender op Studio Brussel.Ook het voorprogramma is een energiebom zonder muzikale grenzen: The Guru Guru, met wie Brutus in 2015 'Troy' van Sinead O'Connor coverde. Hun debuutplaat P C H E W verschijnt op 24 maart. Live gutst de energie van het podium, en balanceert frontman Tom Adriaenssens op het randje van een theatrale psychose. Voor fans van Pere Ubu, Deerhoof en The Jesus Lizard.Volg dit concert ook op Facebook.

The Guru Guru

The Guru Guru is voorlopig nog een van de best bewaarde geheimen in België, zij die ze live al aan het werk zagen zullen begrijpen waarom. De band is een unieke mix van noise en psychotische rock die...

Lees meer

Brutus(BE)

Van dissonante noiserock via brutale metal tot bijna fragiele gitaren: BRUTUS beslaat een groot spectrum aan stijlen, die allemaal proper samenvloeien in hun geheel eigen stijl.

Lees meer