Wallace Vanborn (cd-voorstelling), Future Old People Are Wizards

Trots kondigen we aan: Wallace Vanborn, het Gentse stonerrocktrio met als bijnaam 'Pletwallace'. De groep opende met verve Pukkelpop, en eind juli bleek hij een waardige afsluiter voor Boomtown.Het Gentse trio speelde stoner van de stevigste soort. Met wervende riffs en hoge gilletjes waar Ruben Block jaloers op zou zijn. En Sylvester Vanborm, die zijn drums met kleine boomstammen bleek te geselen. - Wim Wilri voor De MorgenOok bij deredactie, De Standaard en Humo vind je reviews van hun Pukkelpop-optreden.Het waren de eerste shows op Belgische bodem na de opnames van The Orb We Absorb, Wallace Vanborn's derde plaat. Producer is Chris Goss, 'the godfather of desert rock' (Masters Of Reality, Queens Of The Stone Age, Kyuss). In Humo verscheen begin augustus nog een dubbelinterview met band en producer en ondertussen krijgt de plaat zeer lovende reviews.De Standaard geeft hen 4 sterren: "Met gitaarriffs die Black Sabbath vergat te schrijven, refreinen die Soundgarden over het hoofd zag en grooves die Jon Bonham nog moest bedenken, creëert het trio een collectie woeste rocknummers waarin waanzin en weemoed elkaar aflossen. Glossy en hapklaar is het zelden, passioneel en doorwrocht des te meer."Ook Rockmuzine is fan met een 9/10: "Met 'The Orb We Absorb’ heeft Wallace Vanborn een reuzenstap gezet en is de band nu definitief toegetreden tot de eredivisie van de alternatieve rockbands in Europa. Er staat geen enkel slecht nummer op het album."Pletwallace smeet ook Jim even plat en prijkte op de cover van Rifraf muziekmagazine, dat wist te vertellen: "The Orb We Absorb stormt heerlijk dreigend op je af en blaast je genadeloos omver.”Schraf je zelf een exemplaar aan, in de winkel of online via iTunes, Spotify, Deezer, of de Webshop. Future Old People Are Wizards komt de zaal opwarmen met zijn "Hippy Metal". Bekijk hier de single 'Teenage Hospital' op de website van HUMO. Volg dit concert ook op Facebook.

The Spotlight Kid

Rock DJ pur sang. Van Sabbath tot Mastodon, Wolf Mother tot Zeppelin, de man kent zijn klassiekers, oud zowel als modern.

Lees meer

  Future Old People Are Wizards(BE)

  Gents trio dat een eigenzinnige mix van sludge, noisepop, mathrock en wat niet meer serveert. Met leden van Wallace Vanborn, DAFP, Elefant en Maya's Moving Castle, is het geheel groter dan de delen.

  Lees meer

  Wallace Vanborn

  Dat de mannen van Wallace Vanborn over een gezonde dosis guts beschikken, is al lang geen geheim meer. Voor hun eerste plaat lieten ze drievoudig Grammy-winnaar David Bottrill (zie o.a. Tool, Coheed...

  Lees meer
  Wallace Vanborn (cd-voorstelling), Future Old People Are Wizards