Raketkanon (cd-voorstelling), Baby Godzilla

Raketkanon blaast, spuwt en knalt alles en iedereen op zijn doortocht aan flarden. Met een bezetting bestaande uit een handvol gevestigde muzikanten Pieter-Paul Devos, (Kapitan Korsakov) en met vertakkingen naar Waldorf en Tomàn.! Debuutalbum RKTKTN #1 is een samenraapsel van al wat heerlijk pijn doet aan de oren. Denk aan de sludgesound van Melvins, de experimental drift van Tomahawk, de chaotische psychedelica van Butthole Surfers. Het album werd uiterst goed ontvangen, bevestigt onder andere Humo (***), met toptracks als 'Helen' en 'Eva'. Ook MotherLoveMusic Muziekmagazine en De Standaard hebben niks dan lovende woorden over passages langs De Centrale en Pukkelpop. Focus Knack lanceerde deze kanonnen in februari nog tot Band van de Dag. Voor de opnames van hun tweede langspeler RKTKN #2 wist de groep niemand minder dan Steve Albini te strikken. Deze legendarische producer was in het verleden verantwoordelijk voor onder andere albums van Nirvana, PJ Harvey, The Jesus Lizard en The Pixies. De bedoeling was om de plaat zo live mogelijk te laten klinken, en dat is blijkbaar gelukt. DaMusic heeft het zelfs over een "hyperkinetische concertervaring". Ook elders niets dan lof:"Als we het onszelf makkelijk willen maken, dan zouden we er de recensie van 2012 bijhalen en er nog wat superlatieven aan toevoegen, want nummer 2 overtreft nummer 1 toch wel." - Enola."En Raketkanon smaakt zo explosief lekker, dat je daar sowieso vrolijk van wordt!" - Cortonville.Support is de prettig gestoorde pletwals Baby Godzillla uit Notthingham. Live schijnen ze behoorlijk waanzinnig te zijn. Mensen die graag vergelijken laten wel eens namen als Dillinger Escape Plan en Fucked Up vallen. Maar echt goed voorbereid zal je nooit zijn. Volg dit event ook op facebook!

The Spotlight Kid

Rock DJ pur sang. Van Sabbath tot Mastodon, Wolf Mother tot Zeppelin, de man kent zijn klassiekers, oud zowel als modern.

Lees meer

    Baby Godzilla(UK)

    The Independent doopte Baby Godzilla naar aanleiding van de release van hun derde EP Knockout Machine in 2013 “one of the most incendiary, exciting, raucous and frankly downright dangerous bands the...

    Lees meer

      Raketkanon

      Raketkanon blaast, spuwt en knalt alles en iedereen op zijn doortocht aan flarden. Denk aan de sludgesound van Melvins of de experimental drift van Tomahawk.

      Lees meer
      Raketkanon (cd-voorstelling), Baby Godzilla