Bed Rugs (cd-voorstelling), Alpha Whale

'’s Lands voornaamste en meest voldragen psychedelica-groep', aldus Humo, kwam 5 januari met een nieuw album op de proppen: Cycle. En als we mogen afgaan op single 'Specks' is dat meer dan gewoon goed nieuws. Debuutplaat 8th Cloud bevatte sporen van Revolver van The Beatles, maar evengoed waren invloeden van Imaad Wasif, Grandaddy, The Flaming Lips en Real Estate te horen. Opvolger Rapids kreeg de volle lading sterren van Focus Knack en werd door De Standaard bedolven onder lovende woorden: “een collectie indieliedjes met fenomenale zangharmonieën waaruit elegant melancholie druppelt. Voorbeeldig.” En nu is het dus de beurt aan Cycle. Humo noemt het "een homo erectus van een rockplaat – fier rechtop lopend, volgroeid, gespierd, onvervaard en triomfantelijk", RifRaf spreekt van "een indrukwekkende retour naar het land van melk, honing en psychedelica". Volgens Damusic is het niet minder dan een wereldplaat.De Morgen tipt Bed Rugs alvast als één van dé bands om in de gaten te houden in 2015. Wie hen gemist heeft op het lichtelijk geweldige showcasefestival Glimps krijgt bij deze een herkansing. Ruimtepak aantrekken en spacen maar!Het lekker dromerige en psychedelische Alpha Whale mag de avond openen.Volg dit event ook via Facebook.

Dj Jasper Wentzel

Dj Jasper luistert al zijn hele leven naar muziek. Op tien jaar startte hij met het kopen van ontelbare singles en LP's, op veertien begon de opbouw van de CD collectie. Hij kon zijn muzikale passies...

Lees meer

    Alpha Whale(BE)

    Alpha Whale is een band van Belgische bodem, met leden uit Brugge en Oostende. De band tekende bij het platenlabel 62TV, waar in juni 2015 hun debuutalbum Alpha Whale op uitkwam.

    Lees meer

    Bed Rugs(BE)

    Met Bed Rugs hebben we al enkele jaren onze eigen nationale psychpop-trots rondlopen, alsof The Beatles, Tame Impala, Flaming Lips én Neutral Milk Hotel plots een liefdesbaby ter wereld wierpen.

    Lees meer
    Bed Rugs (cd-voorstelling), Alpha Whale
    06.03.15