DOK START 2015: The Spectors, Newmoon

De opening van DOK 2015 staat weer voor de deur! Dit jaar toont DOK zich vooral als een speelzone én als een bouwplek waar dingen gecreëerd worden, van circus over voedsel tot kunst. De opening wordt 3 dagen lang gevierd, met een expo, circus, dj's, workshops enz.Ook Democrazy doet zijn duit in het zakje. Op 2 mei zullen The Spectors en Newmoon een gratis concert spelen in DOKbox. Nieuw album Light Stays Close werd opgenomen met producer Chris Urbanowicz (ex-Editors), wat resulteerde in een eigenzinnige mix van de poppy 60’s vibe, 70’s krautinvloeden, scheutjes 80’s new wave en een alomtegenwoordige 90’s shoegaze sfeertje. Phil Spector – want what’s in a name – is dankzij de geluidsmuur opgetrokken uit meeslepende melodieën en hemelse harmonieën ook nooit veraf.Humo over hun passage op Pukkelpop ’14; Walletje of sound, melancholiek zwemmende vocals, het geheel afgetopt met stoer drama, en klaar. Maar móói klaar.Ook op het Glimps Festival, Dour, Leffingeleuren, Boomtown en als voorprogramma van My Bloody Valentine wist The Spectors live al te overtuigen.Support van dienst is het al even Belgische Newmoon. Eerst een beetje wegdromen dus op shoegaze/dreampop die je terugbrengt naar de jaren '90 van My Bloody Valentine en Slowdive. Maar zeker niet te ver, The Spectors verdienen ook uw volledige fysieke én mentale aanwezigheid!Volg dit concert via Facebook.

Newmoon(BE)

Verrezen uit de as van melodische hardcoreband Midnight Souls kiest Newmoon de kaart van shoegaze, melancholie en reverb. Met succes: hun debuutalbum 'Space' (PIAS) kreeg internationale lof.

Lees meer

The Spectors(BE)

Catchy popgroep rond bassiste Marieke Hutsebaut. Hun tweede album komt in het voorjaar uit en werd gemixt door Michael Badger (King Gizzard). Shoegaze met de nodige dosis fuzz en reverb!

Lees meer
DOK START 2015: The Spectors, Newmoon
02.05.15