Reigning Sound, Fifty Foot Combo

Greg Cartwright is een man die zijn stiel kent. Voor hij met Reiging Sound begon in 2001 maakte hij ook al naam met The Compulsive Gamblers (’80) en de geweldige r&b / punkband Oblivions (’90). Love and Curses dateert ondertussen al van het te verre 2009. 2014 schreeuwde dan ook om nieuws van Reigning Sound. Nieuws dat ze Shattered doopten, het eerste album dat op het prestigieuze Merge Records gereleased werd (kent u vast van de meest uiteenlopende kleppers als Caribou, Arcade Fire en M. Ward). In de aanbieding: een mix van punchy nummers, langs een spectrum van rockers tot ballads en alles daartussen, op een manier die als het ware voor een overbrugging tussen de early Stones en the Sonics zorgt. Slechts 11 songs, maar “just right” hoor.Een spectrum dus waarin we in “North Cackalacky Girl” bijvoorbeeld een robuust mod-R&B/punk nummer vinden, terwijl “Never Coming Home” en “Once More” veel meer aanleunen bij de lyrische roots-rock die altijd al sluimerde in eerder werk van Reigning Sound. Van Morrison lijkt in “Starting New”, de subtielste van de hele plaat, ook plots heel dichtbij. Greg Cartwright en de zijnen wisten Pitchfork (7.7/10) en The Guardian (****) moeiteloos te overtuigen. De support is zo eentje waar uw ledematen spontaan alle richtingen beginnen uitzwaaien: niemand minder dan de Gentse energiebom Fifty Foot Combo, zelf notoire fans van Reiging Sounds, stonden maar al te graag op 1 podium met die andere klasbakken. Volg dit event ook via Facebook.

Helter Skelter DJ's(BE)

Helter Skelter wordt elke woensdag uitgezonden op Urgent FM. De gebruikelijke dj's van het programma zorgen ervoor dat we niet zonder de betere rockmuziek komen te zitten!

Lees meer

Fifty Foot Combo(BE)

Fifty Foot Combo, het energieke fenomeen met zijn furieuze drive en invloeden uit garage, psych, instro, soul en punk, heeft een live reputatie die hen overal ter wereld bracht.

Lees meer

Reigning Sound

Reigning Sound is misschien even uit uw gehoorsveld verdwenen, met Love and Curses dat ondertussen al dateert van het te verre 2009. 2014 schreeuwde dan ook om nieuws van de band. Nieuws dat ze...

Lees meer
Reigning Sound, Fifty Foot Combo
24.06.15