Hanni El Khatib

Hanni El Khatib is in San Francisco opgegroeid met een stevige obsessie voor de americana en popcultuur uit de jaren ’50 en ’60. Nadat hij in L.A. verzeilde als skater/designer (HUF) nam zijn carrière een muzikale wending. Al die eerdere invloeden komen hierin trouwens stevig aan bod, ook in zijn looks (bryllcreem, tattoo’s en zonnebril).In 2010 debuteerde hij met twee singles op Innovative Leisure (zijlabel van Stones Throw). Een jaar later volgde debuutplaat ‘Will the guns come out’ en liveshows als voorprogramma van Florence + The Machine en meteen ook enkele grote festivals als SXSW en Bonnaroo. In 2013 volgde een nieuwe plaat ‘Head in the Dirt’ met Dan Auerbach van The Black Keys achter de knoppen.Begin 2015 verscheen de derde plaat ‘Moonlight’. De rauwe garagesound van de eerste plaat is nog steeds sterk aanwezig en ook de invloed van Dan Auerbach is nog te horen maar El Khatib flirt duidelijk met een brede waaier aan genres (hiphop, blues, funk, disco,…). Uitgangspunt van de plaat was voor hem “What would it sound like if RZA got in the studio with Iggy Pop and Tom Waits?” en dat is er zeker aan te horen.DIY Mag: Testosterone, blood, sweat and pain courses through the veins of ‘Moonlight’Clash: ‘Moonlight’ indicates that there’s far more to Hanni El Khatib than meets the eye.Indiestyle was er in maart in een uitverkochte Botanique ook bij: "Een uitstekende rockshow van een uitstekende frontman."Volg dit event ook via Facebook.

The Spotlight Kid

Rock DJ pur sang. Van Sabbath tot Mastodon, Wolf Mother tot Zeppelin, de man kent zijn klassiekers, oud zowel als modern.

Lees meer

    Hanni El Khatib(US)

    Op zijn debuut Will The Guns Come Out (2011) probeerde Hanni El Khatib iets dat hij nooit eerder probeerde: een lofi slaapkamer-opname maken van zijn volledige-gestripte-gitaar-en-drums rock 'n' roll...

    Lees meer
    Hanni El Khatib
    09.07.15