The Van Jets, Great Mountain Fire

The Van Jets razen weer als nooit tevoren. Samen met single ‘Two Tides of Ice’ in de Afrekening staat ook de rest van de nieuwe plaat op uitbreken. Daarop kleuren ze hun bezwerende synths en gitaarriffs gevoelig donkerder. Groovy glamrock over het doldraaiend pretpark der decadentie waarin we leven. Welcome to Strange Paradise!Live staan The Van Jets ijzersterk. Sinds hun overwinning op Humo’s Rock Rally in 2004 leverden ze met Electric Soldiers (2007), Cat Fit Fury (2010) en Halo (2012) drie krachtige cd’s af. Die laatste ontketende definitief de theatrale performer in frontman Johannes Verschaeve en opende met instant-klassiekers als ‘Here Comes the Light’, ‘Broken Bones’ en ‘Danger Zone’ de deur naar Luxemburg, Nederland, Frankrijk en Spanje. Nu zetten ze zich schrap voor een nieuwe lading wilde weelde, maar dan met een sardonisch en soms zelfs spooky randje.Voor de opnames van het album trokken de vier naar de Londense Urchin Studios, met producer Leo Abrahams en menselijke mengtafel Tchad Blake aan de knoppen. Abrahams kent naast studiowerk met Brian Eno, Paolo Nutini en onze eigen Oscar and the Wolf ook zijn weg als ambient gitarist, zoals hij eerder toonde tijdens een concert met Sam Amidon op het Handelsbeurspodium.Support act is Great Mountain Fire, Brusselse synthpop die in mei dit jaar met Sundogs op de proppen kwamen.Volg dit concert ook op Facebook.

Great Mountain Fire

Sundogs is de nieuwe plaat van Great Mountain Fire, het Brussels synthpopgezelschap dat het voormalige Nestor! ontgroeide. De plaat klinkt fris, vrolijk en alles daartussen. Met hun debuut-EP Canopy...

Lees meer

The Van Jets(BE)

Sinds The Van Jets in 2004 Humo's Rock Rally wonnen en vanuit Oostende het land overspoelden, zijn ze een vaste waarde geworden in het Belgische muzieklandschap. Al vijf albums lang catchy garagepop!

Lees meer
The Van Jets, Great Mountain Fire