Steak Number Eight, Crowd Of Chairs, Hypochristmutreefuzz

Voor de vijfde keer in zijn zevenjarige carrière op een Democrazy-podium: Steak Number Eight!Op 20 november bracht de postmetalband zijn derde LP Kosmokoma uit. Check eerste single 'Return of The Kolomon' via StuBru. Het is een (bijna) instrumentale track die een nieuwe Steak laat horen: frisser, zin voor experiment en vooral een pak - oordeel vooral zelf - psychedelischer. Debuutalbum All Is Chaos (2011) leverde de band meteen vergelijkingen op met iconische bands als ISIS, Mastodon, Killing Joke, Neurosis en Tool. Opvolger The Hutch (2013) maakte van Steak Number Eight een gevestigde waarde. Het leverde hen support acts op voor bands als Deftones, The Dillinger Escape Plan, Prong, Alice Cooper en Marmozets. Nu is het de beurt aan Kosmokoma, opgenomen met David Bottrill, die ook al achter de knoppen zat bij Tool (Aenima & Lateralus), King Crimson (Thrak) en Muse (Origin of Symmetry). Het album werd opnieuw via Indie Recordings gereleased, die Steak al bijstaat sinds de debuut EP. Recensies in Focus Knack en Humo zijn zeer positief; het concert in AB was een voltreffer én is volledig te herbekijken.Steak Number Eight krijgt het gezelschap van het luidste uit de twee afgelopen edities van De Beloften. Huidige laureaat – Crowd Of Chairs – overheerste de finale in september en wisten te imponeren met hun welgemikte noiserock: hyperkinetisch en hypnotisch! De publiekswinnaars van 2014 – Hypochristmutreefuzz – hebben de afgelopen twee jaar furore gemaakt met hun gestoorde screamrock en sublieme lichtshow. Drie maal het bewijs dat het zeer goed gesteld is met het steviger gitaarwerk van eigen bodem.Volg dit event ook via Facebook.

The Spotlight Kid

Rock DJ pur sang. Van Sabbath tot Mastodon, Wolf Mother tot Zeppelin, de man kent zijn klassiekers, oud zowel als modern.

Lees meer

    Crowd Of Chairs(BE)

    Gents trio, 2/3 Deer en 1/3 Youff, winnaar van muziekconcours De Beloften in 2015. Intussen een aantal releases en vele concerten verder, met podia in binnen- en buitenland.

    Lees meer

    Hypochristmutreefuzz(BE)

    Rauw, elektronisch, geflipt vijftal rond de Gentse zanger Ramses Van den Eede. Complexe songs die tegelijk energiek zijn én een sterke melodie hebben: Hypo heeft dat als de beste begrepen.

    Lees meer

    Steak Number Eight

    Steak Number Eight, het postrock/noise viertal uit Wevelgem, won op vijftienjarige leeftijd de Humo's Rock Rally die het startschot gaf naar de Belgische faam.

    Lees meer
    Steak Number Eight, Crowd Of Chairs, Hypochristmutreefuzz