FATIMA FOREVER: Amenra (akoestisch), Reena Riot, The Violent Husbands, The Tubs, Surprise acts, DJ’s (afterparty)

OPGELET! Online tickets zijn uitverkocht. Enkel nog tickets te krijgen in de winkel van Fatima, open op zaterdag 5/12. (Struifstraat 1, 9000 Gent).

Spontaan collectief organiseert benefietavond voor verwoest Café Fatima.Op de nacht van 15 op 16 Oktober werd Café Fatima in de Struifstraat in Gent volledig verwoest door een brand na een kortsluiting. Fatima was naast een laagdrempelig bruin volkscafé ook het stamcafé voor de kunststudenten van Sint-Lucas en een vrijhaven voor kunstenaars en muzikanten. Tal van bands ontstonden, experimenteerden en groeiden tijdens de vele legendarische concerten in het kleine café.Meteen na de brand stroomden de steunbetuigingen en initiatieven binnen om Tijl en Bieke, de uitbaters, mentaal en ook financieel te steunen. Want Fatima moest en zou uit haar as herrijzen, dat was al snel duidelijk. Een maand later heeft een collectief van Fatima fans, muzikanten en sympathisanten de krachten gebundeld voor een benefietavond op 8 december in de twee zalen van De Centrale in Gent. Met ondersteuning van Chaos AV, Stad Gent, Ticketmatic, De Centrale en Democrazy.De organisatie kreeg aanbiedingen van honderden vrijwilligers om mee te helpen, meer dan 30 bands boden aan om gratis te komen spelen. Vijf daarvan treden aan op acht december: Amenra (akoestisch in duo) Reena riot, The Tubs en The Violent Husbands. Er is ook een afterparty met Dj’s. Alle opbrengsten gaan naar de heropbouw van Café Fatima, naar een nieuwe inboedel, PA installatie en platencollectie.Volg dit event ook via Facebook.

The Tubs(BE)

Lang leve de Belgische garagescene! En lang leve The Tubs, de Gentenaars die op hun recente vierde langspeler lofi americana, garagerock en psychedelica samenbrengen.

Lees meer

Reena Riot (BE)

Naomi Sijmons laat zich omringen door topmuzikanten en bloeit open: zeven jaar na Humo's Rock Rally, langs hobbelige paden, is er het prachtdebuut van Reena Riot, Nix. Onheilspellend en ongepolijst.

Lees meer

Amenra

Amenra heeft al 5 full-albums op zijn kerfstok (respectievelijk Mass I tot Mass V), maar heeft daarnaast ook een hele resem split releases met bands uit hun eigenste Church Of Ra, een akkoestische...

Lees meer

    The Violent Husbands

    Het was jaren stil rond The Violent Husbands uit Gent. De band van Dijf Sanders, Jason en Benjamin Dousselaere wonnen tien jaar geleden de eerste editie van De Beloften en ze ontpopten zich tot een...

    Lees meer
    FATIMA FOREVER: Amenra (akoestisch), Reena Riot, The Violent Husbands, The Tubs, Surprise acts, DJ’s (afterparty)OPGELET! Online tickets zijn uitverkocht. Enkel nog tickets te krijgen in de winkel van Fatima, open op zaterdag 5/12. (Struifstraat 1, 9000 Gent).
    08.12.15