Marble Sounds, Isbells

Marble Sounds bracht op 15 januari hun derde album Tautou uit; Isbells kwam in september met Billy op de proppen, ook al het derde. De pers blijft bijzonder enthousiast, niet in het minst omdat beide bands zich niet wentelen in hun succes, maar nieuwsgierig blijven zoeken.Bij Isbells levert dat Gaëtan Vandewoudes meest persoonlijke album tot nu toe op. Na de tedere folkalbums Isbells (2009) en Stoalin' (2012) koos de frontman onder de naam Sweet Little Mojo voor pop, en keert nu terug met Billy. "Ijle country met happy ending", schrijft Focus ****.Tijdens de Music For Life-editie van 2013 groeide Marble Sounds' hitsingle 'Leave A Light On' uit tot hymne van de 'Warmste Week'. Derde album van de band rond Pieter Van Dessel, Tautou, klinkt anders: groots in zijn eenvoud – soms bombastisch, soms intens – met tien songs tussen post-rock en keurig georkestreerde pop. Doet denken aan: Death Cab For Cutie, Elbow en Frightened Rabbit. Recentelijk waren ze nog te gast op Zender van Studio Brussel.Volg dit concert ook op Facebook.

Glimworm Dj's

Glimworm gaat elke zondag tussen 20u en 21u live on air op de Gentse zender Urgent.fm. In de playlist vindt je muziek om bij weg te dromen in de schemer van het weekend. Intense livesessies wisselen...

Lees meer

    Isbells(BE)

    Rustieke folk met echo's uit de sixties, akoestische instrumenten en meerstemmige samenzang. Het titelloze debuut van de band werd bij ons met goud bekroond en oogstte lof in diverse buitenlanden.

    Lees meer

    Marble Sounds(BE)

    U kent zonder twijfel het nummer 'Leave A Light On', maar Marble Sounds heeft nog heel wat meer in zijn mars.

    Lees meer