Ertebrekers (cd-voorstelling), Brihang

Ertebrekers (‘Heartbreakers’) is een nieuwe groep uit Gent. Ze heeft zwart bloed (funk, hiphop, soul) en ze drukt zich uit in het West-Vlaams.De drie stichters/voorzangers zijn Flip Kowlier, Peter Lesage en Jeffrey 'Jefferson' Bearelle. Flip is bekend van zichzelf en van ’t Hof van Commerce. Gentse toetsenist Peter Lesage speelt/speelde bij Flip Kowlier, Gabriel Rios en Moiano. Jeffrey Bearelle is een zanger en songschrijver uit Ingelmunster, die jaren in 't Engels rapte. Jeffrey kwam een paar jaar geleden op de radar van Flip en Peter, en kiest het West-Vlaams als tweede muzikale taal. De drie beginnen samen nummers te maken die hen zo hard bevallen dat ze achtereenvolgens tot een groep en een album leiden.Die plaat van Ertebrekers is eigen ambacht. Ze heeft een vrolijke inborst, ze vertelt charmante verhalen met een verpletterende alledaagsheid, en ze blaast iedereen omver. Ertebrekers zijn gemaakt om te blijven. Debuutplaat Otel komt uit in maart, beluister alvast de eerste single: 'De Zji'Brihang is een jonge rapper uit West-Vlaanderen, die sinds het verschijnen van zijn EP Periode Jalisco in 2013, langzaam maar zeker in het vizier van muziekminnend Vlaanderen kwam. In 2014 won hij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. De eerste single van het nieuwe album primeurde op Lefto's radioshow Balanceren. Het album, 'Zo Lang Mogelijk' getiteld, zal uitkomen in het najaar van 2016. Volg dit concert ook op Facebook.

Gus(BE)

Hiphopper Gus is de rechterhand van Lefto tijdens diens show op Studio Brussel, elke zondagavond.

Lees meer

Brihang(BE)

Atypische hiphop uit Knokke. Zijn laatste album 'Zolangmogelijk' is meer poëzie dan macho, en live houdt hij van experiment.

Lees meer

Ertebrekers(BE)

Ertebrekers (‘Heartbreakers’) is een nieuwe groep uit Gent. Ze heeft zwart bloed (funk, hiphop, soul) en ze drukt zich uit in het West-Vlaams.De drie stichters/voorzangers zijn Jeffrey Jefferson,...

Lees meer
    Ertebrekers (cd-voorstelling), Brihang