LP, Roselien

De Amerikaanse singer-songwriter Laura Pergolizzi, bekend onder de artiestennaam 'LP’, komt op 3 december naar de Charlatan in Gent.In 2010 verwief LP faam als songwriter toen ze meeschreef aan het nummer Cheers (Drink to that) van Rihanna. Vervolgens werkte ze mee aan het nummer Beautiful People van Christina Aguilera. Vogue Magazine noemde haar 'Artist of the week’.Ondertussen heeft LP al drie sublieme platen op haar naam staan: 'Heart-Shaped Scar’ (2001), 'Suburban Sprawl & Alcohol’ (2004) en 'Forever for Now’ (2014), en worden haar nummers ook gebruikt in verschillende televisieshows, zoals het nummer Damage Is Done in MTV-reeks 'The Hills’ en Muddy Waters in de serie 'Orange Is The New Black.’Op 3 december komt LP onder meer haar nieuwste EP 'Death Valley’ (release juni 2016) voorstellen in de Charlatan. Support van de avond is Roselien. Haar muziek valt niet in een hokje te plaatsen, al wordt ze naar eigen zeggen wel geïnspireerd door alle mogelijke vormen van jazz en soul. Ze schuwt het experiment niet en dat bleef niet onopgemerkt:In 2013 werd ze uitgekozen door Lefto als zijn kandidaat voor De Nieuwe Lichting op StuBru. Ze schopte het met zeven andere bands tot in de finale.In het najaar van 2014 stelde ze haar nieuwe EP 'Truth' voor in de Beursschouwburg te Brussel. Volg dit event ook via Facebook.

Roselien(BE)

Roselien schrijft en producet haar eigen muziek. Haar eerste EP bracht haar in het voorprogramma van o.a. Meshell Ndegeocello en Gregory Porter. Een tweede EP is gepland voor oktober.

Lees meer

Lp(US)

De Amerikaanse singer-songwriter Laura Pergolizzi, bekend onder de artiestennaam 'LP’, komt op 3 december naar de Charlatan in Gent.In 2010 verwief LP faam als songwriter toen ze meeschreef aan het...

Lees meer
LP, Roselien
03.12.16