Briqueville (albumvoorstelling)

Briqueville is een band waar bitter weinig over geweten is, het is één van de best bewaarde geheimen in de Belgische metalwereld. Wars van personencultus hanteren ze een donkere, zuivere esthetiek voor hun mysterie en anonimiteit.In 2014 verscheen hun titelloze debuutplaat met vier nummers die allemaal afklokken omtrent de 10 minuten. Humo omschreef het als "de overtuigingskracht van een pletwals met het fingerspitzengefühl van een postzegelverzamelaar." Om deze release kracht bij te zetten, begroeven ze 20 exemplaren over het land, met coördinaten die stapsgewijs werden bekend gemaakt.De muziek schreeuwt om live te ondergaan. Traag slepende composities, die vragen om geduld, maar al snel volgt de catharsis. Na een mooi parcours door België en Nederland verschijnt 24 februari 2017 het tweede album, toepasselijk II genaamd.Volg dit concert ook op Facebook.

Helter Skelter DJ's(BE)

Helter Skelter wordt elke woensdag uitgezonden op Urgent FM. De gebruikelijke dj's van het programma zorgen ervoor dat we niet zonder de betere rockmuziek komen te zitten!

Lees meer

Briqueville(BE)

Een band die zich in mysteries, rookgordijnen, zwarte gewaden en gouden maskers hult! Het schijnt te gaan om een verbond van muzikanten uit verschillende Belgische progrockbands, maar...

Lees meer
Briqueville (albumvoorstelling)
19.03.17