Psych over 9000

Föllakzoid, The Cosmic Dead, The Coathangers, The Shivas and many more!

Dit wordt de eerste editie van Psych over 9000, een nieuw festival in Gent. Tien bands uit binnen- en buitenland spelen in de Gentse binnenstad op vier clubpodia: Charlatan, Trefpunt, Afsnis en Café Video. Eén ticket geeft toegang tot de vier locaties. Het festival focust op psychedelische muziek in de breedste betekenis van het woord. 

Psych over 9000 is een samenwerking tussen Purple Panda, Cafe Video, Afsnis, TrefpuntCharlatan en Democrazy.

Tubelight(BE)

Tubelight is een psychedelische shoegaze band uit Diest. Met frontman Lee Swinnen op kop, mixt de vierkoppige band de sound van 60’s bands zoals the Velvet Underground met 90's-shoegaze en -noise.

Lees meer

Bear Bones, Lay Low(BE)

Bear Bones, Lay Low bracht al enkele albums uit die hij zelf bijeen schreef op zijn kamer. Hij vond onderdak bij het Gentse kraak-label en werkte samen met de Gentse geluidskunstenaar Mathieu Serruys.

Lees meer

Mind Rays(BE)

Debuutalbum 'Nerve Endings' werd 'de meeste verschroeiende partyplaat van het jaar' genoemd; 2019 wordt het jaar van album nummer 2. Voor fans van geestverruimende psych en rauwe primitieve punk.

Lees meer

The Shivas(US)

The Shivas zijn een Rock’n’Roll band uit Oregan, US. Met meer dan vijf full albums onder hun riem mag het drietal gezien worden als een vaste waarde binnen de globale psych scene.

Lees meer

Mountain Bike(NL)

Mountain Bike werd in 2012 opgericht door ervaren muzikanten met verschillende achtergronden. Ze versmelten popsongs met de kracht en energie van garagerock.

Lees meer

The Cosmic Dead(BE)

Actief sinds begin 2010 en afkomstig uit Glasgow (Schotland), dat is The Cosmic Dead. Een kwartet dat voornamelijk experimentele en psychedelische ‘space rock’ maakt.

Lees meer

Ron Gallo(US)

Ron Gallo speelde 8 jaar lang bij Toy Soldiers, een band dat hij naar eigen zeggen beschouwde als zijn ‘musical training wheels’ en waar hij ten volle kon experimenteren.

Lees meer

The Coathangers(US)

Julia Kugel, Meredith Franco en Stephanie Luke begonnen The Coathangers als prille twintigers, puur voor het plezier. Tien jaar later staan ze nog steeds op het podium.

Lees meer

Föllakzoid(CL)

Het lijkt wel een aflevering van de X-Files over inca's die hun buitenaardse vriendjes willen contacteren, maar zo begon het voor Föllakzoid wel ongeveer. Drie Chileense vrienden besloten zeven jaar...

Lees meer
Psych over 9000Föllakzoid, The Cosmic Dead, The Coathangers, The Shivas and many more!
Uitverkocht
Deuren
19:00
Voorverkoop
€ 12

Ruil je ticket om in een bandje aan de omruilkassa in de Charlatan, open vanaf 18:30
Deuren van de verschillende zalen openen om 19:00
Start concerten: 19:20

Klik hier voor een afbeelding van het uurschema.