Royal Trux

In de jaren ’80 spande Royal Trux de kroon van grunge avant la lettre. Jennifer Herrema (zang) en Neil Haggerty (gitaar) vormden het archetype van het New Yorkse ‘Junkie Couple’. Ze werden beïnvloed door bands als the Rolling Stones, Television en Lou Reed, en brachten tien platen bij invloedrijke indielabels Drag City en Domino. Hun eigenzinnige en onvoorspelbare mix van roots, blues, southern rock, garage, punk en elektronica heeft een grote invloed gehad op bands als The Kills, Liars en MGMT. Na een split in 2001 keerden ze 14 jaar later terug voor een reünie, en dit jaar volgt hun eerste plaat in 17 jaar: Platinum Tips And Ice Cream

Helter Skelter DJ's(BE)

Helter Skelter wordt elke woensdag uitgezonden op Urgent FM. De gebruikelijke dj's van het programma zorgen ervoor dat we niet zonder de betere rockmuziek komen te zitten!

Lees meer

Royal Trux(US)

Eind jaren ’80 maakten Royal Trux deel uit van de New Yorkse lo-fi art scene, beïnvloed door bands als Television en Lou Reed. Samen stonden ze aan de wieg van de grunge van de jaren '90.

Lees meer
Royal Trux
07.06.17
Deuren
19u30
Voorverkoop
€ 15
Avondkassa
€ 18